Aktywne Wpisy
thorgoth +466
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
#motoryzacja #auto #januszebiznesu #cebuladeals
@mirekmirkowski: Może nie wszyscy są biedakami, którzy zwracają uwagę na takie pierdoły, jak cena paliwa?
@lSandwichl: też parkuję wozem z gazem gdzie niby nie wolno i mam ten zakaz wymyślony przez debili głęboko w dupie. Ogólnie jestem bardzo praworządny, ale z czystą głupotą, która rozniosła się jak rak, trzeba walczyć.
@mirekmirkowski: Ale zdajesz sobie sprawe, ze nie kazdy jezdzi kilkunastoletnim trupem, z wolnossacym silnikiem prostym jak budowa cepa? Gazowanie nowoczesnych, mocno doladowanych silnikow benzynowych jest mocno utrudnione (trzeba sporo sie napracowac, zeby nie bylo zadnych strat mocy i problemow z eksploatacja), natomiast w przypadku bezposredniego wtrysku paliwa w zasadzie niemozliwe.
@Laaq I Freddie Mercury do tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pochwalę się.
BMW e36 Compact 1.6
8L/100km w trasie, mój rekord 6.3L/100
Miasto
Nie ale co to ma do rzeczy?