Wpis z mikrobloga

Ktoś Ci z portfela go zabrał?

@polanny: Oczywiście. Jak patrzę na PITa nadziwić się nie mogę jak tak można uczciwie pracującego szabrować.
I mimo, iż mój Syn jest beneficjentem tego programu, a i następne dziecko będzie, uważam, że jest totalnie bezmyślny. Za tę kasę można dużo skuteczniej wspomóc rodziców.
  • Odpowiedz
JAK CIĘ NIE STAĆ NA WAKACJE TO NA NIE NIE JEDZIESZ. Odpocząć też możesz w domu a nie na Teneryfie.

JAK CIĘ NIE STAĆ NA DZIECKO TO GO NIE ROBISZ. I nie, nic Ci się nie należy tylko dlatego że masz dziecko. Dodatkowo, jeśli ktoś chcę mieć dziecko tylko ze względu na to że 500+ to jest to idealny znak że tego dziecka mieć nie powinien.

@Krs90: streściłeś moje myśli
  • Odpowiedz
@xqwzyts: a czemu nie? Ty nie masz rodziny to nie potrzebujesz tyle hajsu, a jak potrzebujesz to weź się do roboty, a nie na wykopie spamujesz w biały dzień.
  • Odpowiedz
@cropdd A czy powiedziałem, że nie chciałbym w ogóle płacić podatków? Pracowałem w innych krajach i mam pogląd na wysokość podatków. To co Polska oferuje obywatelom w zamian za podatki powoduje, iż czuję się okradany.
  • Odpowiedz
spoko ale czemu za moj hajs?

@xqwzyts: a czemu ty za mój hajs miałeś zniżkę na autobus? Czemu za mój hajs poszedłeś (chyba, nie wiem strzelam) na darmowe studia? Czemu za mój hajs się leczysz? Czemu za mój hajs możesz dostać rentę albo zasiłek? Czemu za mój hajs budują Ci drogi po których jeździsz? Bo tak k---a działa państwo i podatki. To nie jest ani mój ani twój hajs tylko
  • Odpowiedz
@Opipramoli_dihydrochloridum: @UndaMarina: @polanny: Jeżeli ktoś dzięki 500+ dopiero mógł pojechać na wakacje, to znaczy, że nie stać go na nie. I taki był wybór tych ludzi, bo woleli mieć kolejne dziecko niż kasę na wakacje. Państwo rozdające pieniądze to najgorsze co może być, lepiej byłoby dać ulgi podatkowe (och wait, wtedy nieroby nic nie dostaną).
  • Odpowiedz
HURR DURR nie róbmy dzieci bo szkoda na nie dotować pieniądze. Hurr ludności tego kraju durr ubywa, nie ma kto robić na emerytury, wielu ucieka. Są miejsca pracy a nie ma komu pracować. Dlaczego sprowadzacie ludzi ze wschodu do naszych polskich miejsc pracy. AAAARGRH!!!

@polanny: No tak 500+ zajebiście zwiększy dzietność. Po wcześniejszych wpisach mam wrażenie, że spałeś na podstawach przedsiębiorczości. Słusznie?
  • Odpowiedz
@Opipramoli_dihydrochloridum: kiedy to jest prawda, mam znajomą, która mi właśnie ostatnio powiedziała, że za 500+ jadą właśnie na wakacje i rozważa rezygnację z pracy. Oczywiście, że nie wszyscy chleją za tą kasę (choć pewnie są i tacy), ale niestety, sam fakt posiadania dziecka nie powinien pretendować do dawania czegokolwiek za darmo. Co innego zniżki podatkowe dla PRACUJĄCYCH, takich, co nie czekają aż im spadnie z nieba, albo innego rodzaju zniżki
  • Odpowiedz