Wpis z mikrobloga

#apple #webdev #programowanie #macbook

Używa ktoś na codzień do webdevu(może w przyszłości nawet coś do pisania w Swifcie) MacBooka 12''? Wydajnościowo daje radę, nie throttluje przy podstawowych czynnościach? Mam okazję zakupić model w cenie nowego Air 13'' i zastanawiam się czy warto.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja mam pro 13, ale nie wiem dlaczego 12 nie miałaby dawac rady, poza tym że troche mniejszy ekran...

@qbol1234: Kompletnie inny zamysł, temu MacBookowi 12" bliżej do tabletu z klawiaturą, niż do laptopa... zobacz jakie to ma podzespoły... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@JanuszProgramowania: To prawda, ale jak dużo mocy może wymagać edytor tekstu i przeglądarka? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Beka beką, ale nawet na pro część animacji css doświadcza frame-dropów i jeszcze nie zdiagnozowałem przyczyny. Na moim starym lapku z i7 i jakimś radeonem nie było problemów więc przypuszczam że po prostu jest za słaby.
  • Odpowiedz
@rskk: Z tego co widzę na zachodzie jest to cel przesiadek u ludzi którzy wcześniej siedzieli na airach. Ale jeśli chcesz coś grubszego, to zaczekałbym na następnego MBP (podobno reveal najpóźniej w październiku)
  • Odpowiedz