Wpis z mikrobloga

#retrogaming #retrocomputing #staregry
Panowie mam problem z muleniem starego komputera w czasie przegladania internetu. Mam magiczne 0,5 GB w kilkunastoletnim laptopie do starych gier i jakis stary wolny dysk do tego. No i na tym lapku dualbutuje do debiana aby posiedziec na necie. Troche pomoglo wylaczenie cache dla internetu, to mi troche dyskiem przestalo mielic przy byle otwarciu strony, a sam dysk przeciez tez jest wolny. Flasha wiadomo - nie instalowalem, mam tez ublocka. Uzywam firefoksa.

Pytanie, czy da sie odchudzic zasobozernosc procesu przegladania internetu? Oczywiscie tryb tekstowy odpada :).

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lubie-po-polsku: Dobrym rozwiązaniem byłoby w tym przypadku przeglądanie stron w ich mobilnych wersjach np. m.facebook.com czy m.wp.pl Jeżeli chcesz ogarnąć szybko wiele stron z nowinkami, blogów to używaj czytnika RSS.
  • Odpowiedz
@Lubie-po-polsku: Ten lapek pewnie hulał za czasów skromnego HTMLa i namiastki CSSa. Rozwój języków doprowadził do tego, że nie nadaje się do wygodnego przeglądania stron. Graj, a nie tracisz czas na strony :P
  • Odpowiedz