Wpis z mikrobloga

Ej mirki i mirabelki, napiszczie jakie macie nawyki żywieniowe, codzienne posiłki itd?
JA na codzień jadam 4-5 posiłków
Śniadanie zawsze jajeczne. Albo jadam jajka z bułkom ( ͡° ͜ʖ ͡°) + do tego talerz owsianki albo robie chleb smażony albo jajecznice na grzankach.
Inne posiłki to zazwyczaj pół kostki twarogu + trochę węgli, cokolwiek, np chleb razowy ale często zdarza mi się żryć paluszki/chipsy Do tego jakaś sałatka, pomidor, cokolwiek "zielonego"
Z ciepłych posiłków albo kurczak ( smaże na zapas na kilka dni) a do tego jak wyżej jakieś węgl, ryż, kasza choć czasem zjem samą kure z warzywamia potem zagryze paluszkami czy chipsami
W dni niekurczakowe to zazwyczaj szynka mielona i robie spaghetti ( ofc na zapas na kilka dni)
Ewentualnie odchyły od normy to pizza.

W zasadzie nie jadam niczego innego
A jak u was, chce wam się pichcić czy idziecie na łatwizne jak ja?

#gotujzwykopem @matra nie pytam xd
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plumkajacy_kalafior: zazwyczaj 5 posiłków:
Śniadanie: owsianka z owocami, kanapka (z tuńczykiem, z pomidorem, z miodem, unikam szynki i sera na śniadanie), jogurt z bananem, zmiksowana owsianka z owocami, jajecznica/jajko na miękko (tylko weekendy)
Potem "lancz" - w pracy kanapka + wasa + owoc, w wolne dni jakaś zupa.
Obiad: makarony pełnoziarniste/kasza/pieczone ziemniaki/ryż brązowy + kurczak ze szpinakiem/sos pomidorowy/ klopsy w sosie pomidorowym/ schab duszony/ gulasz/ curry/ tuńczyk w sosie pomidorowym
  • Odpowiedz