Aktywne Wpisy
KingaM +63
#kingagrzebiewsmieciach #smieciogrzebstwo no i dzisiaj już w pierwszym śmietniku zapas witamin z warzyw na cały tydzień, piona z ochroniarzem i dwoma grzebiacymi zbita, pora ratować przed zgniciem dobre jedzenie i obrzydzać normików #gotujzkinga będziecie mlaskać z zachwytu nad dobrym obiadem jak się to obrobi i przerobi
Kolarzino +15
Już za tydzień...
Heeniu, ja Ci mówię, to globalne ocieplenie tak działa, siodwa za dużo, te geje z tęczami miały racje. Tusk do Brukseli lata samolotem, a nasze wnuki będą się smażyć na ziemi. Zabijamy naszą matuchnę ziemię. Kiedyś to było. Pamiętam, jeszcze kilka lat temu na Wielkanoc śniegu po kolano, w dzieciństwie my przez zaspy szli króliczka święcić, a teraz ciepło jak w lipcu. Kiedyś to było. Dej mi no jeszcze
Heeniu, ja Ci mówię, to globalne ocieplenie tak działa, siodwa za dużo, te geje z tęczami miały racje. Tusk do Brukseli lata samolotem, a nasze wnuki będą się smażyć na ziemi. Zabijamy naszą matuchnę ziemię. Kiedyś to było. Pamiętam, jeszcze kilka lat temu na Wielkanoc śniegu po kolano, w dzieciństwie my przez zaspy szli króliczka święcić, a teraz ciepło jak w lipcu. Kiedyś to było. Dej mi no jeszcze
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Hej!
Wiele razy kibicowałem mirkom wrzucających swoje gierki, dzisiaj przyszła kolej na mnie ;)
Kilka tygodni temu z trójką znajomych wzięliśmy udział w "game jamie". Temat był przewrotny więc i gierka powstała przewrotna ;) Ostatnio dopracowaliśmy to co powstało w 42 godziny i wczoraj wystartowaliśmy na Greenlight'cie.
Wiemy że temat gry jest kontrowersyjny i może wywoływać mieszane uczucia, ale proces tworzenia to był prawdziwy spontan i spory ubaw, wiec proszę nie traktować tytułu serio ;)
Będę wdzięczny za wszelkie komentarze, i te pozytywne i te mniej przychylne ;)
Jeżeli komuś przypadnie na tyle że zaowocuje to votem na GL, będziemy jeszcze bardziej wdzięczni ;)
Strona na Greenlicie:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=727708576
W linku poniżej znajdziecie oryginalnego "builda" z game jamu w którego można pograć:
http://intensiveexposure.com/downloads/TaGiweraJeNabito.zip
Na razie robimy kolejne levele, achivki są na liście.
edit.
Włąśnie dostąłem odpowiedź od kumpla że achivki są już zaimplementowane :)
Nie oszukujemy się, też nie niesiemy jakiegoś przesłania ;) Grafika fajnie weszła, zasługa Unreal'a i voxelowej grafy.
Fakt, wyszło mobilnie - ale nie celowo. Nie mieliśmy w planach robienia tego na mobile. Będziemy pracować nad lepszym UI w najbliższym czasie.
Mi się zarówno temat gry bardzo podoba jak i modele. Mocno się napracowałeś nad nimi (modelami), to widać.
Pytania:
1. Sam to robisz?
2. Ile już czasu pracujesz nad tą grą?
3. Jak dużo lokacji masz w grze?
4. Ile modeli (około) stworzyłeś do tej gry?
pyt:
ad. 1
tak jak wspomniałem, jest nas czwórka (ja - grafik, i trzech programistów)
ad. 2
gra powstała na 48 godzinnym "game jamie", została dobrze odebrana, więc doszliśmy do wniosku że warto było by dokończyć i pochwalić się gdzieś dalej. Przez ostatnie 2 tyg, pracowaliśmy prawie codziennie wieczorami.
ad. 3 w tym momencie są trzy lokacje, będą dorabiane kolejne.
ad. 4
Faktycznie, późno było i nie doczytałem z tymi czterema osobami ;)
Co do pytania czwartego:
- Bardziej chodziło mi o wszystkie modele, także o te tworzące świat dookoła ;)
- Animować model z Magica Voxel możesz w darmowym Blenderze, chociaż domyślam się, że zmieniać tego już nie będziecie (szczególnie, że całkiem fajnie Wam to wyszło)