Mirki z #programowanie #android #java szukam jakieś dobrej i sprawdzonej biblioteki do obsługi przekładnia plików pdf. Musi posiadać możność (lub żeby łatwo można było odpisać) rysowania po pliku, kopiowania tekstu, dodawania zakładek i ew. dodawania notatek (coś w stylu żółtych karteczek). polecicie coś?
@kromka: Część na pewno ma, np. rysowanie. Samo zaś kopiowanie tekstu z pdf jest obciążone sporym ryzykiem, że coś pójdzie nie tak (dziwne fonty, niespodziewane lokalizacje boxów z tekstem, a czasem w ogóle zobfuskowana treść). Reszta nie wiem. Apache PdfBox (to to miałem wcześniej na myśli) ma zbliżone możliwości. Obawiam się jednak że dokładną analizę już musisz przeprowadzić sam.
@kromka: to co ja musialem robić to raczej szału nie robił, ale pracowałem z dużymi plikami które zawieraly duże strony (kilka m^2 każda). odnosnie iText to tylko statra wersja po normalną licencję.
@ppawel: @srgs: Dziękuję Wam bardzo za sugestie. Ogólnie mój task polega na przepisaniu funkcjonalności, które są obecnie w aplikacji, ale są dostarczane przez jakąś bibliotekę napisaną w C i jest z nią problem na nietypowych architekturach i ciężko debugować problemy z nią związane.
@kromka: Jak dobrej i sprawdzonej to iText, ale nowsze wersje są już komercyjne. Ewentualnie możesz sprawdzić Apache PDF czy nadaj jest rozwijany.
@srgs myślałem o nim. Używałes go kiedyś? Stabilnie działa?
odnosnie iText to tylko statra wersja po normalną licencję.
ogólnie to z dostępnych biblioteko to pdfBox