Aktywne Wpisy

adzioq +522
Sikorski: 8 lat pisu nie zrobilo nic z reparacjami, bo nie da sie nic zrobic PRAWNIE z reparacjami i zaden rzad nie dostanie pieniedzy
Stanowski: no dobrze, ale co wy zrobiliscie przez 1,5 roku i co zrobicie?
XD Stanowski to mem
#kanalzero
Stanowski: no dobrze, ale co wy zrobiliscie przez 1,5 roku i co zrobicie?
XD Stanowski to mem
#kanalzero

#kanalzero Macie swego męża stanu- nie da sie odzyskać reparacji, nie da sie odzyskac dziel sztuki, złota i kosztownosci ale bedzie pomnik xD

Za pomocą samby udostępniam sobie dysk dla windows w sieci lokalnej, ale chciałbym też dostać się do niego z zewnątrz. Używam ddns więc podejrzewam, że jako tako to nie problem, ale powoli męczy mnie, że na każdym z komputerów i telefonów mam np. SSH OrangePi i osobno połączenie SSH OrangePi Local. To samo jak łączę się z jakąkolwiek inną usługą na #orangepi. Czy jest możliwość by jakoś przekierować moja-domena.ddns.net w sieci lokalnej tak, żeby od razu łączyła z 192.168.x w tej sieci? Mam nadzieję, że dobrze to opisałem, bo sieciowy noob here ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wyboru mam dwa routery: wysłużony, ale mój ukochany d-link DSL-2640B oraz tp-link wr740n.
Ale mogę się mylić bo jest za późno na myślenie ;)
@tamian: cóż patrzę w ten panel i szczerze to nie mam pomysłu jak to zrobić, poniżej pic rel
źródło: comment_6AU89VKUZZQGj6XnG08OyUA4qDACK6ec.jpg
PobierzInnymi słowy: chce w sieci lokalnej połaczyć się z 192.168.1.20 za
moja-domena.ddns.net 192.168.1.20
Komentarz usunięty przez autora