Aktywne Wpisy

MonazoPL +102
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
SzubiDubiDu +81
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

wołam #linux #pcmasterrace #linuxmasterrace
Miałem zainstalowanego w dualbocie (uefi) windowsa 8 i Xubuntu. Postanowiłem wrócić do Antergosa, więc elegancko puściłem instalację, która przebiegła bezproblemowo. Po wszystkim komp resetuje się i wchodzi do biosa (lapek msi ge60). Nie chce ładować nic w trybie Uefi i Uefi-CRM. W legacy działa. Można bootować, ale jak tylko zmienię na uefi to odpala się znowu menu biosa. Nawet nie dochodzi do momentu próby zaczytania jakiegoś boot'a. Czysty loop. Wcześniej w trybie Uefi miałem wybór pomiędzy zainstalowanymi bootloaderami (windowsowski, ubuntu, arch). Po prostu zapamiętywał kilka i spokojnie wszystko działało. Jak to teraz naprawić, skoro w trybie uefi nie próbuje nawet niczego ładować. Reset ustawień, zmiana firmware nic nie pomaga
Pozdrówka
Wiem, że trochę słabo ale spróbuj ogarnąć coś z wiki archa:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Unified_Extensible_Firmware_Interface#Linux_Kernel_Config_options_for_UEFI