Wpis z mikrobloga

@wacek_1984: Miej w pamięci ( ͡° ͜ʖ ͡°) Że 200-120 kończy się 20 sierpnia czyli za niecałe 2 miesiące. Książki + video kurs od INE albo CBT i jesteś w stanie to ogarnąć. (oczywiście bez zasranych dumpów)
  • Odpowiedz
@wacek_1984: sam ccent to jedna cegła, ja zdawałem dwa dla mnie tak był lepiej i asekuracja finansowa jakby się nie udało.Są dwie strony medalu. Albo za jednym razem CCNA i wtedy mniej pytań do poszczególnych rzeczy ale % jak trafiasz na cos co nie bedziesz umiał gorzej wyjdziesz. 2 egzaminy - wiecej pytań ale większa amortyzacja na potknięcia i bardziej szczegółowo wypytają o rzeczy. Oba sposoby są ok.
  • Odpowiedz
@wacek_1984: jeżeli miałeś styczność praktycznaą z sieciami i subnetting ogarniasz to icnd1 zrobisz szybko, mi to zajęło miesiąc nauki ale nic nie umiałem z subnetingu a cisco trochę w technikum miałem. Miesiąc taki ze w domu siedziałem i się uczyłem.Ale jeżeli znasz koncepcje jak to działa i bedziesz miał kogo wypytać o szczegóły i zagadki to dwa miesiące po 3h po pracy i mocno w weekendy powinno dać radę we
  • Odpowiedz
@wacek_1984: sam packet tracer wystarczy w 100% do zdania zakresu CCNA ale niektórych rzeczy tam nie zrobisz. Tzn takich nie tyle co potrzebnych do zdani ale z ciekawości i po prostu sieciowych. A jest on dostępny dla studentów akademii oraz z Google co nie jest za bardzo legalne ale jak kto uważa ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz