Wpis z mikrobloga

A jest rzeczywiście niebezpieczna czy to zwykłe #!$%@??

@Anaris: Okazuje się, że jak nie przykręcisz komody do ściany (jak każe instrukcja), to po otwarciu górnej szuflady komoda może się przewrócić. Oceń sam.
o czym ty w ogóle mówisz...mam 2 takie komody i nie wiem co trzeba zrobić żeby je wywrócić.kawał solidnie stojącego klocka.

@maraspra: Też mam. Ale przyznaję, że przechyliła się, gdy górna szuflada była pełna i ją wysunąłem. Natomiast problem jest kompletnie nieistniejący w przypadku poprawnego montażu.
@Opipramoli_dihydrochloridum: @Anaris: @Pro-publico-bono: mam w domu dwie komody z tej serii, trój-szufladowe (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00315284/). Stoją na środku kuchni, nie są przytwierdzone do niczego. Puste są na tyle ciężkie, że nawet po wysunięciu najwyższej szuflady i "zawieszeniu" się na niej, nie da rady jej przewrócić. A co dopiero po wypełnieniu rzeczami. Niestety nie mam porównania do komód z dwoma, trzema podwójnymi, czterema, pięcioma i sześcioma szufladami. Te dwie ostatnie mogą
@asd1asd: Jezeli było napisane że trzeba przymocować i nieprzymocowane zabiło dziecko to chyba jest jasne że wina nie leży po stronie IKEA. A wypisywanie tutaj że podobne (bo nie te same) egzemplarze tego mebla stoją stabilnie nie wnosi nic do dyskusji.
@Anaris: oczywiście, że leży po stronie użytkownika, bo nie zastosował się do zaleceń. Ja tylko piszę jak ze stabilnością jednej wersji, bo akurat ją posiadam. Ale to USA, tam muszą mieć wszystko czarno na białym napisane.