Wpis z mikrobloga

#webdev #wordpress mam backup mojej strony wordpress z 2013 roku, wszystkie pliki z serwera i baza danych i chciałbym to sobie postawić na localhoście, ale problem jest taki, że większość rzeczy tam nie działa. Obrazki niektóre się nie ładują, linki przekierowywują do starej domeny ".com" i w ogóle lipa.

Znacie jakiś sposób, żeby w jak najkrótszym czasie przywrócić to do działania? Może są jakieś tabele w bazie danych gdzie tylko podmienie link i wszystko będzie działać. Mam trochę tych stronek, a nie chce na to marnować za dużo czasu.

Nie chcę też trzymać tylko plików i baz danych bez możliwości realnego wglądu do starych projektów :D
  • 26
@domenacom: często wystarczy w tabeli wp_options podmienić siteurl i homeurl i zaczna banglac od razu. Zawsze możesz tez w wp-config.php zdefiniować te dwie wartości bez ruszania bazy.

Dużo zależy od jakości kodu theme. Jesli wszystko było napisane zgodnie z Wordpress Codex i nie masz shardkodowanych domen w plikach to rozwiazanie jakie zaproponowałem powinno rozwiązać problem od kopa
@domenacom: ewentualnie, jeśli ktoś w postach lub stronach wrzucał na twardo wpisane obrazki, to po prostu przeszukaj bazę danych pod kątem występowania twojadomena.pl i zamień na nowyadres.pl. W phpmyadminie bardzo łatwo to zrobić ;)
@Bozyszcze: @Mustafek:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUESTFILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST
FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress

permalinks też updated i dalej nic :<