Wpis z mikrobloga

@Gawith_Apricot: ciezko cos polecić - najlepiej przymierzyć kilka modeli i wybrac ten ktory najlepiej pasuje do twojej stopy i ci sie podoba - jeździłem w Sidi, Northwave a teraz mam Giro. Wszystkie godne polecenia i znakomicie sie sprawowały. Za kazdym razem jak kupuje nowy but to wydaje mi sie coraz sztywniejszy przy tej samej lub niższej wadze.
  • Odpowiedz
@patrol798: Na sztywności mi bardzo zależy. Moje buty są bardzo stare i chyba teraz już produkują buty z tworzyw które są dosyć sztywne? Za 300zl wiem że szału nie będzie, ale ważne żebym nie poprawiał co chwila luzujących się rzepów. Jakie teraz masz? I czy mieszczą się w moim budżecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A i jeszcze żeby miały tą klamre
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: obecnie mam Giro Trans E70 HV. Ponad 300 zł niestety. Do MTB też używam Giro Code, kupiłem je przed Trans dlatego wybór padł ponownie na Giro - wygodne, wyglądają na soldnie zrobione, podeszwa Easton, klamra+rzepy, i mi się podobały
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: a w twoim budżecie popatrz na buty Specialized wydają sie solidne (mi sie najbardziej podobały w tej cenie jak szukałem niedawno). Te którymi byłem zainteresowany były za wąskie na moja stopę
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: Mam czarne SH-M089L na sezon jesienno-zimowo-wiosenny na MTB. Nie są tak sztywne jak szosowe z węglową podeszwą, ale to akurat mi odpowiada. Klamra trzyma jak powinna, rzepy się jeszcze nie rozwaliły, stopa siedzi w nich sztywno i nie ucieka z buta ani nie lata po nim (sprawdzałem jeszcze 2 inne modele Shimano - niestety nie pamiętam które dokładnie - i w nich miałem strasznie dużo miejsca na przedzie). Z
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: Chyba niczym się nie różnią. Kupiłem rok temu za 299zł, na virtualbike.pl (właściwie to kupiłem stacjonarnie w ich sklepie w Warszawie, bo chciałem przymierzyć i sprawdzić czy pasują do stopy). Z tego co widzę, to nadal tyle kosztują :)
@patrol798: niestety bloki są uszczelnione naklejką, której zdarza się odkleić (kwestia konstrukcji podeszwy - Torbal) - wymieniam na nową i przez jakiś czas jest OK. Nie jest
  • Odpowiedz