Wpis z mikrobloga

• 0
@KingRStone tak xD jeszcze naprawianie przedmiotów by się przydało. Jak dla mnie najważniejsza jest kwestia dzieci, ale z nimi jest problem (bo jeśli będą rosnąć 18 lat to będzie masakra xD) i jakiejś akcji poza główną kolonię.
  • Odpowiedz
@Laaq: Myślę, że można by zrobić coś na wzór inkubacji, która by po prostu przyspieszyła wzrost. Albo stworzenie nowego kalendarza, w którym inaczej liczyłoby się datę. Już w sumie wszedł podział na sezony, ale jest też ten drugi wiek, chyba kosmiczny? Gdzie ~20 latek ma ponad 100 lat. Jakoś to można usprawnić i problem załatwiony.
  • Odpowiedz
@Laaq: Rimworld jest stworzony pod specyficznym kątem, przez co dodanie takich rzeczy jak piętrowe budynki albo właśnie okopy lub piwnice, nie powinno sprawiać większych problemów. Ale to by się równało ze znacznym utrudnieniem gry.
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone tak, jak dlamnie inkubacja byłaby najlepsza bo nie ma zabijania dzieci jak i dowolny wzrost można by było ustawić i już by dorosłe wychodziły, tylko co z perkami? Albo co w przypadku zniszczenia takirgo inkubatora? A jak dzikie plemię się rozmnaża? Tu też by był lekki problem.
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone jak dla mnie nawet tego nie muszą dodawać (z) bo sprawiło by to tylko problemy, lepiej jakby zajeli się większą mapą albo skakaniem pomiędzy sektorami.
  • Odpowiedz
@Laaq: Myślę, że perki mogłyby być uśrednione po rodzicach, np. matka ma talent artystyczny (przyjmijmy, że 16), ojciec jest dobrym rolnikiem (12), to dziecko znajduje się gdzieś w środku, tj. przykładowo artystyczny na 8 a rolnictwo na 7.
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone tak to by była najlepsza opcja z tym skakaniem, a na multi tak samo, zamiast robić jednego serwera to je podzielić i do każdego świata łącznie maksymalnie np. 5-10 graczy. Tylko problem z save'ami czy gra ma toczyć się nawet jeśli nie gramy?
  • Odpowiedz
@Laaq: Pamiętam, że w starej grze Sacred istniały dwa serwery. Serwer wewnętrzny i zewnętrzny. Wewnętrzny polegał na tym, że mogłeś mieć swoją postać, którą grałeś na singlu i w dowolnym momencie mogłeś przejść nią na multi, natomiast serwer zewnętrzny polegał na tym, że tworzyłeś postać, którą mogłeś grać tylko i wyłącznie w trybie online.
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone znaczy się ja już bym od razu oddzielił singla od mulitplayera. Osobne kolonie. Tylko ja bym dodał coopa/lan gramy kilka godzin/ nie chce już się to save i do następnego, a oddzielnie multi które trwa na okrągło, tylko jeśli cię nie ma to nie powinno się ciebie atakować. Jakoś tak.
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone raczej spodziewałem się prywatnych serwerów, ale ogólnie cieszyłbym się jakby był ten aka coop/lan gdzie normalne sejwy są. Jak w factorio.
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone ewentualnie Cię zaatakować ( ͡° ͜ʖ ͡°) i powinni jeszcze rozdzielić taką pomoc albo pieszo co zajmie kilka dni albo przez zrzut ale to kosztuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone a za zadanie przejęcie kontroli nad całą planetą/kontynentem. Np. Budowanie posterunków a naokoło na mapie widać twoim kolorem przejęte tereny.
  • Odpowiedz
@Laaq: Ciężko byłoby to ogarnąć, chyba że AI bez udziału gracza mogłaby jakoś zająć się danym sektorem. Czasami jest tyle problemów na jednym świecie, że nie ma ludzi i czasu się wszystkim zająć, a co dopiero całą planetą!
  • Odpowiedz