Wpis z mikrobloga

• 0
@MaddoxX1911 jak dla mnie najlepszym wyjściem byłoby albo hodowanie dzieci w specjalnych kapsułach że wychodziłyby dorosłe albo nie możliwość ich zabicia, np. Tylko porwania. No ale wiadomo poprawności nigdy za mało :/
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone tak prawdopodobnie będzie, ale szkoda że społeczność musi to robić. Ja bym dodał jeszcze multi ale to chyba raczej nie realne.
  • Odpowiedz
@Laaq: Tynan wspominał o trybie multi jakieś 2 lata temu. Mówił, że kiedyś go doda ale na razie nie ma pomysłu i to nie jest najważniejsza sprawa w tej chwili. Może w becie. :)
  • Odpowiedz
@MaddoxX1911: Myślę, że lepiej byłoby rozwijać dwie niezależne kolonie na jednej mapie, albo rozwiązać to jak system w ostatnim SimCity. Gra w multi opierałaby się głównie na handlu, w ostateczności na wizytach w innych koloniach.
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone
@MaddoxX1911 tak to jest to, jedna wielka mapa. A w single widziałbym mapę podzieloną na kratki/sektory tak jak to już jest + możesz atakować inne frację i zakładać nowe osady/kolonie lub posterunki.
  • Odpowiedz
@Laaq: Żeby ten cały system wojen działał, musiałoby być wprowadzone kilka rozwiązań. Po pierwsze wyrażona chęć grania w multi + wyszukiwanie kolonii o podobnym poziomie rozwoju, bo to by było nie fair gdyby tak 3 kolonistów ledwo założyło pierwszy magazyn, a tutaj już wpada banda kolonistów innych graczy. :)
  • Odpowiedz
  • 0
@KingRStone alb jakiś okres ochronny, bo umówmy się łatwiej jest się obronić., bo atakujący nie dość że wystawia ludzi których strata może mu bardzo zagrozić w utrzymaniu swojej koloni to trzeba doliczyć logistykę, ile żarcia musi wysłać na front i amunicji do moździerzy :D
  • Odpowiedz
@Laaq: W sumie to powinni dodać na stałe to co jest w niektórych modyfikacjach, jak chociażby właśnie amunicja do broni. Skończyłoby się wbijanie skilla, a po prostu wyszkoleni ludzie byliby na wagę złota. Oczywiście wiązałoby się to z pewnymi zmianami, jak chociażby implementacja nauk, powiedzmy mamy byłego żołnierza ze strzelectwem na 15, wtedy taki mógłby szkolić innych ludzi, dzięki czemu ich praktyczne ćwiczenie zwiększyłoby poziom efektywniej.
  • Odpowiedz
@Laaq: No i ogólnie możliwość budowania czegoś na wzór bunkrów i okopów. Kurczę, tyle pomysłów na usprawnienie gry. :D Trzeba się odezwać do autora na reddicie.
  • Odpowiedz