Wpis z mikrobloga

@MrGreeneye: @ennovum:
repo

problem jest na początku już z inicjalizacją cordovy w src/js/services/cordova.js, testuję to na przeglądarce, ale generując apk niestety nic się nie dzieje i koordynaty mi się nie wyświetlają jak instaluje apkę na fonie(Android Studio kompiluje mi kod bez błędów jkbc.)

• Odpowiedz
@iAdamM: chyba zapomniałeś uruchomić runtime-ową bibliotekę cordova.js. Powinieneś mieć u siebie odwołanie do niej przed odwołaniem do Twojego kodu. Inaczej nie dostaniesz obiektu window.cordova i event-u deviceReady. Zobacz.

wszelkie uwagi kierujcie mi na PW

Wg mnie elementem sensu istnienia serwisów typu Stack Overflow czy pytań na Wykopie poza pomocą pytającemu jest też zostawienie rozwiązania dla potomnych.
  • Odpowiedz
@ennovum:

mam tę linijkę wstrzykniętą w indexie w www
bo angular mi wstrzykuje odpowiednie rzeczy do indexu w www, nie jest to pisane w czystym js'ie
  • Odpowiedz
@iAdamM:
1. Ściągnij sobie i zainstaluj to- to jest taki bridge pomiędzy komputerem a urządzeniem mobilnym- widzisz na kompie gdzie się coś wysypało
https://www.genuitec.com/products/gapdebug/

2. No kompiluje ci bez błędów- jak skopany masz js/html to się zawsze skompiluje. Zapamiętaj- ten kod odpalany jest w kontenerze przeglądarki i nie jest on walidowany- kompiluje się tylko ta część która zawiera wywołania natywne. Czyli mówimy tu o pluginach. Nie skompiluje się gdy:
a) masz spieprzony
  • Odpowiedz
@iAdamM: No to jest config.xml xD sprawdź sobie czy w telefonie uprawnienia które ustawiłeś w configu się pokrywają, jak nie to wiesz gdzie szukać.
  • Odpowiedz
@iAdamM: dobra, zajrzałem w kod, z pluginami się myliłem- najwyraźniej wygenerowało ci poprawnie plik manifestu androida, więc błąd jest gdzie indziej. Nie mniej zdebuguj to porządnie tak jak ci napisałem- bo najgorzej kiedy nie wiadomo czego szukasz.
  • Odpowiedz
@iAdamM: racja, przeoczyłem :/ Może faktycznie warto pójść za radą @b0lec i przyjrzeć się pluginom. Może wyrzuć je i dodawaj po kolei? W ogóle potrzebujesz ich wszystkich?
  • Odpowiedz
@b0lec: @ennovum: Problemem okazało się to, że nie testowałem tego na faktycznym urządzeniu tylko bawiłem się emulatorami, teraz wszystko hula gdy debuguje to przez USB na mojej Motce.

@MrGreeneye: jak wrzucę zmiany na gita to Cię zawołam, bo pisałeś, że niedługo to ruszasz to sobie to będziesz mógł potestować u siebie.
  • Odpowiedz