Wpis z mikrobloga

Kupno normalnych spodni w tym kraju to jakaś p--------a udręka. Wracam właśnie z zakupów. I przeważnie zajmuje mi do godziny max. Dziś straciłem chyba ponad dwie. Wchodzę do jakiejkolwiek scieciówki idę na dział ze spodniami i się k---a zaczyna. SLIM FIT, EXTRA FIT, REGULAR FIT. Baggy fit, Relaxet FIT JUMP K---A C--J COŚ Fit. Ja p------e jak bym wybierał jakie mięso do kebaba chce. Jak już znajdziesz normalne to zaczyna się kolejne j----e szoł. 95% to jakieś k---a poprzecierane albo z dziurami tu i tam. Znaleźć normalne klasyczne jeansy to jak trafić 6 w totka, a może i nawet trudniej.

Udało mi się dorwać jedne normalne, drugie wziąłem jakieś Regular FIT bo miałem już dość chodzenia i szukania.

#modameska #c-----------t
CreativePL - Kupno normalnych spodni w tym kraju to jakaś p--------a udręka. Wracam w...

źródło: comment_lZC1k2U1mwLw1Yg4FcnbdkYu8r5sJzsO.jpg

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CreativePL: Wystarczy podejść do sprzedawczyni. Z tych rodzajów które wymieniłeś nie ma żadnych nadzwyczajnych. Poza tym to chyba nie nowość, że w sieciówkach jest gowno. Jak chcesz porządne jeansy to idziesz do wranglera/lee/levisa (sa promocje gdzie dostaniesz spodnie za 200 zł), jak chcesz spodnie do pracy to idziesz do hurtowni jeansów (przy turzynie jest iirc) albo do sklepów na targowiskach. Ale nawet jak mówimy o sieciówkach, w H&M czy Reserved
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR: aha, no fakt, bo ja zapomniałem, że te spodnie mają dwa oznaczenia - slim fit regular leg np. Nie wiem, co to oznacza i nie chcę wiedzieć, grunt, żeby leżało dobrze, ja z moim bezguściem wolę się zdać na panią w sklepie lub na rozowego.
  • Odpowiedz
@CreativePL: Miałem to samo. No i dodatkowo u mnie wszystkie w udach za duże. Bez wyjątku. Jedynie joggery i chinosy są spoko.

Polecam Levi's, Pepe Jeans, Hilifiger i Medicine.
W Medicine byłem bardzo zdziwiony, że można dobre spodnie kupić. Zajrzyj.
  • Odpowiedz
@CreativePL: Nie ogarniam problemu, idziesz do sklepu z Jeansami a nie g---o sieciówki dla pedałów. Tam masz sprawdzone modele z prawdziwego jeansu które często nie zmieniają się od dziesięcioleci (np. Levi's 501). Kupujesz, wychodzisz, 15min i załatwione.
  • Odpowiedz
@CreativePL: Wranglery w każdej galerii mają standardowe, klasyczne jeansy nieustannie, więc nie jęcz jakie to teraz gejowskie spodnie sprzedają, bo wybór zawsze jest
  • Odpowiedz
@CreativePL: polecam obadać jakąś niekrzakową firmę typu Levi's i dopasować 1 model a potem w miarę zużywania się kolejnych egzemplarzy domawiać w necie zakupując na wyprzedażach BEZ MIERZENIA, bo producent trzyma krój. Ja w ten sposób od dobrych 5 lat jadę na 511 30/31 za nie więcej niż 150zł para.
  • Odpowiedz
@CreativePL: Poszukaj w okolicy sklepu Cross jeans. Zawsze znajduje u nich jakieś fajne, proste spodnie do 150 zł. Jakościowo też trzymają poziom.
  • Odpowiedz
@CreativePL: najbardziej ze wszystkich możliwych rzeczy, najbardziej nienawidzę kupować spodni. Weź się przebieraj, zobacz, że i tak c-----o wyglądają i odłóż na miejsce. Trzeba mieć ostro n------e żeby lubić tracić czas chodząc po galeriach kilka godzin za spodniami, których i tak idealnych nie dostaniesz bo większość jest na "męskie" cipki.
  • Odpowiedz