Wpis z mikrobloga

Kupno normalnych spodni w tym kraju to jakaś p--------a udręka. Wracam właśnie z zakupów. I przeważnie zajmuje mi do godziny max. Dziś straciłem chyba ponad dwie. Wchodzę do jakiejkolwiek scieciówki idę na dział ze spodniami i się k---a zaczyna. SLIM FIT, EXTRA FIT, REGULAR FIT. Baggy fit, Relaxet FIT JUMP K---A C--J COŚ Fit. Ja p------e jak bym wybierał jakie mięso do kebaba chce. Jak już znajdziesz normalne to zaczyna się kolejne j----e szoł. 95% to jakieś k---a poprzecierane albo z dziurami tu i tam. Znaleźć normalne klasyczne jeansy to jak trafić 6 w totka, a może i nawet trudniej.

Udało mi się dorwać jedne normalne, drugie wziąłem jakieś Regular FIT bo miałem już dość chodzenia i szukania.

#modameska #c-----------t
CreativePL - Kupno normalnych spodni w tym kraju to jakaś p--------a udręka. Wracam w...

źródło: comment_lZC1k2U1mwLw1Yg4FcnbdkYu8r5sJzsO.jpg

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kocham_jeze: Stary, ale jak wchodzę do sklepu i na kilkanaście rodzajów modeli tylko jeden to spodnie typu regular to chyba coś jest nie tak nie? I to też nie do końca bo np masz wystawione materiałowe 4 kolory, ale k---a każdy z tych kolorów to super boxing fit regular mitting style który ni c---a na ciebie na pasuje bo masz łydy i uda kolarza to cię k-----a strzela.

Ba k---a
  • Odpowiedz
@CreativePL: to jeszcze nic - ja kupowałem ok 2 tyg temu spodnie. Wszedłem do kilku popularnych sieciówek i w większości rozmiary i kroje w stylu Slim Fit. Jednak apogeum nastąpiło gdy natrafiłem na kroje Skinny Fit i Super Skinny Fit. Przecież tego na łydkę sie da rady naciągnąć, a co dopiero na całe nigi i na dodatek trzeba jeszcze przyrodzenie jakoś tam zmieścić. Świat zwariował.
  • Odpowiedz
@CreativePL: witam w klubie. Ja na całe szczęście szybko zostałem poinstruowany, co mam kupować, żeby nie wyglądać jak pedał. I wyuczona formułka: "Dzień dobry, czy dostanę dżinsy z prostą nogawką, w jednolitym kolorze bez przetarć xxx/yyy [tu rozmiar, teraz już nie pamiętam, ale minimalnie większy od dziecięcych; dobrany metodą prób i błędów, ale szybko]?". Z tego, co pamiętam, Mustang i Wrangler - 1 pasująca sztuka, w pozostałych smutna mina miłej
  • Odpowiedz
@CreativePL: W ostatnim czasie to kupiłem za 80 zł na bazarku dość proste niebieskie jeansy, w Reserved też coś koło tego czarne jeansy a w Zara za 50 zł spoko beżowe spodnie z paskiem tylko nie wiem jak ten typ się nazywa, Wilk z Wallstreet na swoim jachcie nosił tylko, że białe.
  • Odpowiedz
@yoreciv:

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY

Heheszki heheszkami, ale "za moich czasów" ( ͡° ͜ʖ ͡°) było oczywiste, że pewien poziom kompetencji jest niezbędny do wykonania prawie, k---a, każdej czynności. Przecież jak ktoś nie użyje choćby trzech neuronów, to nawet wbijając gwóźdź będzie się mógł trzasnąć zarówno w palec, jak i łeb (swój własny, nie gwoździa).

Nie jestem za tym, żeby rzeczy typu poświecenie minuty na
  • Odpowiedz
Faktycznie, slim fitów jest teraz coraz więcej. W sumie dobrze, bo Polacy od dawna chodzili w workowatych, zbyt dużych ciuchach. Wprowadzenie slimów trochę więc pomaga

@Sh1eldeR: przyznałeś się już rodzicom?
  • Odpowiedz
@sasik520:
Ten fragment akurat nie był o portkach. Miałem na myśli górę, która nie jest workowata, tylko pokazuje brak brzuszyska. Nie miałem na myśli pedalskiego dołu.

Więc nie: po powrocie ze sklepów nie mam konieczności przeprowadzania coming outu.
  • Odpowiedz
@CreativePL: bo chodzisz po sklepach ze wszystkim, zamiast od razu pojsc do sklepu tylko ze spodniami. Od kilku lat nosze tylko Mustangi kupowane w outlecie (w ktorym maja bardzo duzy wybor) za 150-200zl
  • Odpowiedz