Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzexon: Cóż, przeważnie takich informacji szukam w anglojęzycznej części internetu, bo jest tego dużo więcej i bardziej wiarygodne niż dzisiejszy hr.
No i generalnie wszyscy którzy mają za sobą co najmniej kilkanaście tripów na jednym i drugim, (żeby było co porównywać), piszą, że właściwie nie ma różnicy. Stąd pytam o to jakie są konkretne różnice, jeśli jakieś są ;)
  • Odpowiedz
@kubako: może chodzić też o koszty syntezy - LSD otrzymuje się przez ekstrakcję ze sporyszu, więc syntetyczne pochodne muszą powstawać na drodze półsyntezy (niekoniecznie z LSD, ale np. Z innych, niepsychodelicznych pochodnych kwasu lizergowego otrzymywanych też ze sporyszu), a to zwiększa koszty produkcji
  • Odpowiedz
@Resiu93: Myślę, że koszty produkcji w stosunku do ceny końcowej są praktycznie pomijalne. Wystarczy spojrzeć na spadek cen przy większych zakupach, gdzie cena spada o 50-60%, a sprzedawca nadal pewnie zarabia krocie, nie mówiąc o pośrednikach i producencie.
Imho ostateczna cena jest tak czy inaczej kształtowana całkowicie przez popyt i podaż.

Myślę, że przy masowej produkcji liczonej w kilogramach, koszty jednostkowych dawek to są centy.

Nie mam też pojęcia o
  • Odpowiedz
@kubako: zgadzam się, że kwestia legalności/nielegalności ma tu istotny wpływ (np. sprzedawcy chcą się szybciej pozbyć LSD niż 1P-LSD), tak sobie tylko teoretyzowałem, nie widziałem cennika ( ͡° ͜ʖ ͡°)

w sumie masz rację, że LSD też pewnie powstaje na drodze półsyntezy z jakichś legalnych alkaloidów sporyszu i tu rzeczywiście może nie być dużej różnicy (zwłaszcza że otrzymywanie 1P-LSD z LSD wydaje się być proste)

z ciekawości poszperałem i istnieją przepisy
  • Odpowiedz