Aktywne Wpisy
pewnie-kaczka +21
mogę dać na pw link do strumyka #cloutmma
piszcie pw i plusujcie to wyżej będzie wisiał wpisik
//edit na mobilce kiepsko działa, najpewniej na pc odpalić
piszcie pw i plusujcie to wyżej będzie wisiał wpisik
//edit na mobilce kiepsko działa, najpewniej na pc odpalić
Mireczki, jakich rozwiązań najlepiej użyć do komunikacji pomiędzy przeglądarką a aplikacją na smartfonie?
Użytkownik na telefonie miałby możliwość wciśnięcia jakichś przycisków, które spowodowałby wysłanie danych do serwera, a ten serwer odsyłałby dane do przeglądarki. Najlepiej jakby to działało w czasie rzeczywistym, dane nie muszą być zapisane na stałe. Fajnie jakby dało się otworzyć taką stronę w kilku przeglądarkach (użytkownik dostawałby na wejściu jakiś identyfikator) i żeby z poziomu aplikacji na telefonie można pobrać wszystkich użytkowników, tak aby mógł nacisnąć taki przycisk i wysłał dane przeznaczone do konkretnej przeglądarki. Dane nie będą szczególnie tajne, więc można rozsyłać do przeglądarek informacje jednocześnie, a taka aplikacja po stronie przeglądarki sama by sprawdziła, czy identyfikator wiadomości jest identyczny, żeby ewentualnie wykonać jakieś akcje.
To jest na razie pomysł wykonania projektu na studiach, czyli najlepiej jakby to było szybkie rozwiązanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wczoraj: Projekt jest trochę z innej dziedziny, która trochę czasu zajmie. Początkowo chciałem zrobić 2 aplikacje w Javie. Jedna miała być serwerem, a druga na androida uruchamianą w symulatorze, ale myślę że efektowniej będzie to zrobić za pomocą internetu ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc tak, szukam gotowych rozwiązań