Wpis z mikrobloga

no i stało się... dziś mam urodziny. 38 lat na karku wybiło.
Najstarsza córka przyszła mi właśnie złożyć życzenia i wręczyła buteleczkę mojego ulubionego likieru Disaronno. Młodsza wstanie za 2 godziny i pewnie tez wpadnie do taty z życzeniami. Od żony już wczoraj dostałem prezent :) Fitband Garmin Vivosmart HR.
No i tak zebrało mi się teraz na refleksje i mentorski ton.

Nigdy nie żałujcie podjętych decyzji. Każda decyzja w życiu (nawet ta która po czasie okazała się zła) prowadzi do czegoś nowego. Prowadzi do czegoś co czasem nigdy by nie nastąpiło gdyby nie te wcześniejsze wzloty i upadki.

Ja i moja żona pobraliśmy się trochę na siłę. Była wpadka i trochę tak z powodu presji otoczenia się pobraliśmy. Każde z nas miało w głowie pewnie wizję zmarnowanej młodości, ale jakoś tak w życiu się poukładało, że jesteśmy ze sobą od 18 lat ponad i z każdym rokiem coraz bardziej nie wyobrażamy sobie tego, że moglibyśmy nie być razem.
Wiadomo, że przez te 18 lat było raz gorzej raz lepiej i coś tam mnie w życiu ominęło, ale jak tak patrzę z perspektywy czasu to nie żałuje niczego.
Jestem zadowolony z życia jakie mnie spotkało.

Także ten... nie przejmujcie się porażkami (a przynajmniej tym co z pozoru porażką się wydaje)
#urodziny #refleksjanadzis
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bozyszcze: Dobrze widzieć, że wykop to nie tylko gimbusy i studenciaki. Wszystkiego co najlepsze, niech się wiedzie w zdrowiu i miłości (bo pieniądze to nie wszystko) a córki niech wyrosną na piękne i mądre kobiety!
  • Odpowiedz
@jarzynka: mieszkamy za granica i z wykopu dowiaduje się co dzieje się w kraju i jakie są nastroje wśród obywateli :)
Ja tu mam konto od wielu lat. To jest któreś z kolei. Zawsze jak mam bardziej pracowity okres w życiu to usuwam konto, żeby nie marnować czasu na głupoty, ale po jakimś czasie zawsze wracam :D

Dobra czarnolisto to połowa sukcesu na tym portalu :D
  • Odpowiedz
Wszystkiego najlepszego Mirku. Dodałbym jeszcze: nie przejmujcie się małymi rzeczami. Patrzcie w oczy kobiety, doceniajcie uśmiech dziecka, podziwiajcie tęczę. Nie lękajcie się. Cieszcie się życiem samym w sobie.
  • Odpowiedz
@Bozyszcze: świetnie napisane! Życie bywa przewrotne, ale często takie nieoczekiwane zwroty akcji okazują się być najlepszym, co nas spotkało. Oczywiście nie wiemy, jak dobre byłoby życie, które mogliśmy mieć, ale najważniejsze, by doceniać to, które się ma obecnie :). Jestem trochę młodsza, ale znalazłam się w dosyć podobnej sytuacji i muszę przyznać, że narodziny córki mnie ocaliły, zmieniły na lepsze wszystko. Choć początkowo był tylko strach i niepewność, co dalej.
  • Odpowiedz
@Bozyszcze: Dzieciaku, co ja bym dała aby znów mieć tyle lat co Ty. :) Moje dzieci niebezpiecznie zbliżają się do Twojego wieku. :) Nie ma sensu martwić się czymś na co nie ma się wpływu.
  • Odpowiedz
Nie ma sensu martwić się czymś na co nie ma się wpływu.

@fiziaa: problem w tym ze wpływ ma się w większości przypadków niestety. Problemem jest to ,że o efektach decyzji dowiadujemy się po fakcie :)

Powoli w tym wpisie robi się zjazd ludzi w zaawansowanym wieku :D
A mówią ,że tu tylko gimbaza siedzi ;)
  • Odpowiedz