Wpis z mikrobloga

To opinia że kobiecie zwyczajnie nie wypada popierać zakazu aborcji (a ciężko się nie zgodzić- kobieta lepiej niż mężczyzna zna ciążę).

@NieBojeSieMinusow: Nie wypada? Kobiecie? Przecież cała filozofia gender opiera się na tym, ze nie ma kwestii "kobiecych" i "męskich", że płeć to tylko fizyczność, a to co wypada a co nie wypada to kwestia WYBORU. Każde stwierdzenie, ze strony mężczyzn że np. kobiecie wypada zajmować się domem jest zakrzykiwana,
  • Odpowiedz
@centryfuga: Co xD Gdzie gender a gdzie feminizm. W wywiadzie nie ma słowa o gender, jest za to o aborcji, której zakaz jest barbarzyństwem wobec kobiet i każda kobieta powinna to wiedzieć. Taką opinie przedstawiono w wywiadzie, bardzo logiczną.

Ty z kolei wyjeżdżasz z gender, które ma się tutaj jak piernik do wiatraka. Marna próba zdyskredytowania feministycznej opinii przedstawionej w wywiadzie.

I nie dziwię się że gender jest obśmiewane w
  • Odpowiedz
@centryfuga: Tak ogólnie to brzydzi mnie nagonka na Agatę Dudę. O ile mam dość ostre zdanie o prezydenturze jej męża, tak ona nie jest politykiem. Niech się od niej o--------ą i tyle. Nie chce to nie musi się wypowiadać - nigdzie nie startowała, nikt jej nie wybierał.
  • Odpowiedz
@neoneo: Jak już pisałem wyżej, niektórym poglądy polityczne zalewają oczy i wymyślą wszystko żeby udowodnić, że Pierwsza Dama ma obowiązek się wypowiadać. A powinni się, jak piszesz, zwyczajnie o---------ć.
  • Odpowiedz
@neoneo: Brała czynny udział kampanii męża, nie można zaprzeczyć że jej osoba nie miała wpływu na wynik wyborów. Można za to się sprzeczać, czy wygłoszenie przez panią prezydent jakiegoś oświadczenia czy opinii jest wymagane, ale proszę was - nie kreujcie jej jako osoby apolitycznej.
  • Odpowiedz
@emkape: Córka Dudy też brała udział. Podobnie jak dzieci i wnuki Komorowskiego. Czemu nikt od nich nie wymaga oświadczeń? Czy żona Tuska skomentowała już umowę partnerską UE z Turcją?

Sorry - ale nie da się uzasadnić moralnie wciągania małżonka osoby na stanowisku w bieżączkę polityczną. Wszędzie na świecie to wiedzą i nie prześladują księcia Filipa ani małżonki pani Merkel, choć zdarza im się występować przed kamerami w towarzystwie małżonki i
  • Odpowiedz
@neoneo: Według mnie rola pierwszej damy nie ogranicza się do 'bycia' żoną prezydenta. Często to ona właśnie reprezentuje/broni praw kobiet, odpowiada za takie miekkie aspekty życia społecznego. Tak jest w wielu krajach, w których rola samego prezydenta nie jest marginalna. Zresztą w Polsce jest tak od trzech kadencji, każda z małżonek na swój sposób brała udział w życiu publicznym jako osobny podmiot, a nie jako właśnie małżonka.

Rzeczywiście, ten sposób
  • Odpowiedz
Ale same pytania na pogląd w tej sprawie? Według mnie byłyby i są na miejscu.

@emkape: Ale z jednym zastrzeżeniem. Że ma ona pełne prawo powiedzieć - nie chcę się wypowiadać. I każdy powinien to zaakceptować.
  • Odpowiedz
To przykład kobiety, która woli być miła i sympatyczna, niż powiedzieć, co naprawdę myśli. Możliwe, że jest za całkowitym zakazem aborcji, wtedy faktycznie rzeczywiście lepiej, żeby nic nie mówiła.

@centryfuga:

Pani wyraziła swoje zdanie, że druga pani, mająca inne zdanie lepiej robi, gdy nie wypowiada - jednak nie postuluje odebrania tej pani prawa do wypowiedzi.

Wykopek lvl 900 z kolegi, jak widzę xD
  • Odpowiedz
To jest próba zamknięcia ust.

@centryfuga: To nie jest próba zamknięcia ust... nikt nie chce zakazać pani Agacie mówić, tylko ktoś wyraża zdanie, że może lepiej, że milczy.

Czaisz drobną różnicę pomiędzy "lepiej, żebyś tego nie robił" a "zakazuję Tobie to robić"?
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex: Ale ona nie powiedziała "lepiej, że milczy". Powiedziała:

wtedy faktycznie rzeczywiście lepiej, żeby nic nie mówiła

Czyli - nie interesują Chutinkowej poglądy Dudy, ona chce tylko i wyłącznie poparcia dla swojej tezy. Jeśli miałaby tego poparcia nie dostac to lepiej niech się Duda nie odzywa. Zróbmy taki
  • Odpowiedz