Wpis z mikrobloga

@Cesarz_Polski:
nie wiem czemu porównują 2 systemy operacyjne do firmy no ale niech będzie,
jedna uwaga, iOS na Mac'u z 2007 stoi od nowości, nigdy nie przeinstalowany, włącza się tak samo szybko jak za pierwszym razem, Windows? bywało, że 2x razy na rok się formata robiło
  • Odpowiedz
@Cesarz_Polski: instalacja Windowsa z powodów innych niż nowy komp, padnięty dysk, update do nowej wersji od czasów później Visty mi się nie zdarzył. Może kwestia szczęścia, a może tego że ściąganie nieznanych dllek, czy execów z rapidshare kojarzy mi się z lizaniem kibla w miejscu publicznym :D
  • Odpowiedz
@Wilier: Windowsa 7 nigdy nie musiałem formatować a miałem go od 2010 roku. Bez formatów i reinstalacji system stoi 6 lat a nigdy go nie oszczędzałem i nie poświęcałem czasu na konserwacje, defragmentacje zrobiłem może ze 3 razy, do niedawna nawet rejestrów nie czyściłem i wszystko działa tak jak powinno działać (nie licząc 2 minut jakie muszę poświęcić na uruchomienie go).
  • Odpowiedz
@Winters_III: Jak się nie robi update. Jak się robi i ma się niestandardowe ustawienia i chce mieć akcelerację to jest ryzyko.
Ubuntu 15.1 (teraz, ale dotyczy też wcześniejszych wersji)
Musiałem zrobić chattr -i xorg.conf żeby mi system startował na zintegrowanym gpu. Bez tego gpumanager radośnie wprowadzał swoją konfigurację, która:
- jak działała, liczyła grafikę na karcie graficznej, następnie kopiowała wyjście do integry (bo tam był podłączony monitor)
- jak nie działała,
  • Odpowiedz
Linux sie nie psuje

@Winters_III: chciałbym, aby tak było

jedna uwaga, iOS na Mac'u z 2007 stoi od nowości, nigdy nie przeinstalowany, włącza się tak samo szybko jak za pierwszym razem, Windows? bywało, że 2x razy na rok się formata robiło

@Wilier: od czasu XP, też nie miałem formatów, po prostu dbam o komputer i go nie zasyfiam
  • Odpowiedz
@Wilier: porownywanie wydajnosci maca do innych systemow jest jak porownywanie wydajnosci konsol do pcta

pozwol firmom robic program ktory dziala na 1 konfiguracji pcta znanej lata do przodu to tez ci zrobia mega wydajny program

uzytkownicy apla nie kupujo sprzetu ale tez oprogramowanie robione z mysla o konkretnej konfiguracji
i za to wygode trzeba doplacac
  • Odpowiedz