Wpis z mikrobloga

#hackintosh #mac #x86 #hackmac spróbowałem włożyć kartę graficzną. Gtx960 ocDo starego Kompa z płytą GIgabyte X 58 USB 3 f3. Generalnie nie chciał odpalić na żadnych sterownikach. Bo mam wersję maverick. Ale gdy w końcu znalazłem Drivery. Podczas uruchamiania stało się coś dziwnego. Na ekranie cały czas pokazują się wylistowane pliki. Tak jakby trwało jakieś indeksowanie. Sandbox mdworker. Najgorsze w tym jest to że te pliki nie lecą sobie po prostu, tylko po wylistowanie kilku ekrany zatrzymuje się na dobre parę minut
mario-zdk - #hackintosh #mac #x86 #hackmac spróbowałem włożyć kartę graficzną. Gtx960...

źródło: comment_NbAXtKPrydCkgdhrmyhP2hoMHYj43K00.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mario-zdk: mdworker to indekser Spotlighta. Komunikaty nie maja nic wspolnego z grafika, to po prostu wiadomosci systemowe, ktore sie pojawiaja bo komputerowi nie udalo sie zainicjowac trybu graficznego.
Twoja karta powinna smigac na driverach od nvidii.
Jakiego uzywasz bootloadera?
Probowales z nv_disable=1?
  • Odpowiedz
@mario-zdk: Usun recznie obecnie zainstalowany sterownik w trybie single user mode, sciagnij ten ktory ci zalinkowalem, zainstaluj.
Cos musiales sknocic instalujac poprzednio sterownik, zla wersja czy cos, innej opcji nie ma ze to nie dziala.
Nvidia praktycznie oficjalnie wspiera hackintoshe.
  • Odpowiedz
@mario-zdk: hmm dziwne. Na pewno masz monitor podłączony do nvidia, a wbudowana kartę wyłączona w biosie? Dobry sterownik (konkretna wersja sterownika działa tylko z konkretną wersja systemu bez dodatkowych kombinacji) i smbios (niektóre protestują)? I przede wszystkim - czy karta Napewno sprawna, podłączone zasilanie, dobrze siedzi w slocie?
  • Odpowiedz
@mario-zdk: nie widzę powodu dla którego miała by nie działać. Karta to pcie, wlozona mam nadzieję w slot pcie na płycie, więc wszystko ok. Może nie wyciągniesz z niej wszystkiego na tej płycie ale działać powinna
  • Odpowiedz
@mario-zdk: Nie wiem co ci poradzic Mirku, nawet jakbym chcial ci pomoc, to teamviewerem ci nie pomoge - za duzo resetowania.
Kombinuj.
Pytalem juz ale zapytam jeszcze raz - jaki bootloader?
  • Odpowiedz