Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Problemy w związku: Ślub czy rozstanie? Ⓘ
TL:DR moja dziewczyna namawia mnie na ślub, a ja nie widzę w tym żadnego sensu
Mirki mam taki "problem"? Otóż jestem w związku z moją kobietą od prawie 4 lat, od 3 lat mieszkamy razem (wiek: ja 28l. ona 30l.) dogadujemy się w miarę i pod kątem życia codziennego jest okej. Od 3 miesięcy mieszkamy razem w jej mieszkaniu, wcześniej mieszkaliśmy w jednym z największych miast
TL:DR moja dziewczyna namawia mnie na ślub, a ja nie widzę w tym żadnego sensu
Mirki mam taki "problem"? Otóż jestem w związku z moją kobietą od prawie 4 lat, od 3 lat mieszkamy razem (wiek: ja 28l. ona 30l.) dogadujemy się w miarę i pod kątem życia codziennego jest okej. Od 3 miesięcy mieszkamy razem w jej mieszkaniu, wcześniej mieszkaliśmy w jednym z największych miast

#nieruchomosci #polska obecni 30 parolatkowi urodzili się za wcześnie na
- 500/800+
- 0% PIT dla młodych
- dostępne mieszkania
załapali się na:
- chujnia lat 90
- 500/800+
- 0% PIT dla młodych
- dostępne mieszkania
załapali się na:
- chujnia lat 90

Mireczki, oświadczam wam, że po 6 miesiącach nauki Javy (zaczynałem od zera, student psychologii, byłem kompletnie w tym zielony) udało mi się dostać na praktyki, co prawda bezpłatne, ale po okresie praktyk jeśli się sprawdzę to siadamy do rozmów o moim etacie już jako stały pracownik. Zaczynam po świętach!
Zdaję sobie sprawę, że niektóre Mirki będą zdziwione, że się jaram darmowym praktykami, ale dla mnie jest to duży krok w przód. Napisałem przez ten okres 5 aplikacji, za każdym razem starałem się jakos podwyższać poprzeczkę jeśli chodzi o zakres ich funkcjonalności. I w zasadzie to jest moim zdaniem jedyna słuszna droga jeśli chodzi o naukę programowania: pisać projekty, nie warto tracić czas i uczyć się czegoś, co może Wam się w ogóle nigdy nie przydać. Bardzo polecam podejście just-in-time learning.
Z tego miejsca chciałbym bardzo podziękować:
@kisi3l za wsparcie, zawsze mi pomagał jak miałem jakiś problem,
@Eoghan za konstruktywną krytykę mojego kodu i nakierowanie na odpowiednie tory,
@JavaDevMatt za inspirację i wzmiankę w jednym ze swoich vlogów o just-in-time learning, to zmieniło moje podejście do nauki.
...i innym Mirasom z w/w tagów, którzy byli dla mnie bardzo pomocni.
Wykop uczy, wykop bawi... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak pisalem aplikacje to codziennie siedzialem, po napisaniu aplikacji robilem sobie powiedzmy tydzien-dwa przerwy i pisalem kolejna, z 30h tygodniowo to na pewno (podczas pisania projektu)
-kalkulator obliczajacy dzienne zapotrzebowanie kaloryczne
-kalkulator obliczajacy kwote netto lub brutto z wprowadzonej kwoty przy uwzglednieniu stawki
Gratulacje!
a uczyłes się coś w webdev? html css zeby ogarniac jakies strony? tak jak np sklep internetowy zrobiles
@UberWygryw: uczenie się czegoś wtedy, gdy tego faktycznie potrzebujemy. Tutaj to trochę opisałem: http://www.javadevmatt.pl/najczestsze-bledy-w-nauce-programowania/
Komentarz usunięty przez moderatora
wychodzi tylko, że jest zwykłym bucem. Mirek się rozwija, dzieli się jakiś krokiem w dobrym kierunku. Bardzo pozytywny wpis, ale zawsze pod tagiem #programowanie musi odezwać się jakiś buc z kijem w dupie.