Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +542
bibi__ +244
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Mireczki, oświadczam wam, że po 6 miesiącach nauki Javy (zaczynałem od zera, student psychologii, byłem kompletnie w tym zielony) udało mi się dostać na praktyki, co prawda bezpłatne, ale po okresie praktyk jeśli się sprawdzę to siadamy do rozmów o moim etacie już jako stały pracownik. Zaczynam po świętach!
Zdaję sobie sprawę, że niektóre Mirki będą zdziwione, że się jaram darmowym praktykami, ale dla mnie jest to duży krok w przód. Napisałem przez ten okres 5 aplikacji, za każdym razem starałem się jakos podwyższać poprzeczkę jeśli chodzi o zakres ich funkcjonalności. I w zasadzie to jest moim zdaniem jedyna słuszna droga jeśli chodzi o naukę programowania: pisać projekty, nie warto tracić czas i uczyć się czegoś, co może Wam się w ogóle nigdy nie przydać. Bardzo polecam podejście just-in-time learning.
Z tego miejsca chciałbym bardzo podziękować:
@kisi3l za wsparcie, zawsze mi pomagał jak miałem jakiś problem,
@Eoghan za konstruktywną krytykę mojego kodu i nakierowanie na odpowiednie tory,
@JavaDevMatt za inspirację i wzmiankę w jednym ze swoich vlogów o just-in-time learning, to zmieniło moje podejście do nauki.
...i innym Mirasom z w/w tagów, którzy byli dla mnie bardzo pomocni.
Wykop uczy, wykop bawi... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AhoCorasick: Bez przesady. W firmie średniej wielkości (50-100 programistów) zawsze jest kogo spytać i piszcząc większą appkę ludzie sprawdzają nawzajem swój kod.
PS. Gratuluję sukcesów i życzę powodzenia ! ;)
Ogólnie to są zawodowi programiści Javy za
Teraz rób swoje dalej tak jak do tej pory i będzie wszystko dobrze! Powodzenia, trzymam kciuki!
@Arima: je... rajt....
Komentarz usunięty przez autora