Wpis z mikrobloga

@goorskypl: pewnie wg prawackiej logiki krzyże przy drogach walczą z wypadkami, czy jak? solidaryzowanie się z ofiarami zamachów to lewactwo, trzeba brać za widły i rozpocząć czystki etniczne
  • Odpowiedz
@utopjec: a nie wiem co głosi prawacka logika - nie posiadam takiej tylko staram się zachować zdrowy rozsądek i instynkt samozachowawczy. Wypadki na drogach podowiadują brawura i niedostosowanie prędkości do warunków pogodowych - rzadko kiedy wypadek losowy np. meteoryt. Tyle teorii :D Ofiary to ofiary ale zgadzam się że trzeba zacząć w końcu coś robić a nie uważać że pieniądze załatwią wszystko - wg. UE :)
  • Odpowiedz
@goorskypl: myślę, że to po prostu naiwne sądzić, że zwykli normalni ludzie są władni cokolwiek zmienić, więc nie powinno się szydzić z ludzi, którzy jakoś starają się przetrawić tą tragedię i jakoś dalej próbować żyć
  • Odpowiedz
@utopjec: odnośnie mogił, które straszą na drodze to udowadniasz, że nie potrafisz myśleć. Jest wiele czynników, które sprawiają, że jest niebezpiecznie na polskich drogach. Oczywiście tylko taki geniusz jak ty mógł stworzyć taką debilną korelację dużo krzyży - > dużo wypadków.
Chyba komuś przyczyny że skutkami się pomieszały.
  • Odpowiedz
odnośnie mogił, które straszą na drodze to udowadniasz, że nie potrafisz myśleć. Jest wiele czynników, które sprawiają, że jest niebezpiecznie na polskich drogach. Oczywiście tylko taki geniusz jak ty mógł stworzyć taką debilną korelację dużo krzyży - > dużo wypadków.

Chyba komuś przyczyny że skutkami się pomieszały.

@sidhellfire: to ty wymyśliłeś, że mogiły mają za zadanie straszyć
  • Odpowiedz
@utopjec: przy okazji pełnią funkcję przestrzegającą. Nie przeczę. Nie są jednak w tym całkowicie nieskuteczne, bo wiem po sobie, że reaguję podobnie jak na znak "czarny punkt". Nie mam statystyk jaki takie symbole mają wpływ na bezpieczeństwo, ale nie odwracam kota ogonem.

"hehe coś słabo działają, bo niebezpiecznie"

Co do bezsensowności rozróżniania podgrup islamistów opowiem jak nie będę zajęty pracą.
  • Odpowiedz
@sidhellfire: tylko że znak czarny punkt widzisz z daleka, a przydrożne mogiły, tylko jak się dobrze przyjrzysz, więc jeśli jedziesz za szybko, to możesz dojrzeć krzyż, gdy będzie już za późno,

te mogiły przestrzegają raczej tych, którzy i tak jeżdżą odpowiedzialnie, do "młodych dynamicznych" raczej średnio docierają - takie moje zdanie
  • Odpowiedz