Wpis z mikrobloga

@i_love_poland: to ja może takim żarcikiem rzucę..

Przychodzi żona, do Urzędu Pracy i prosi o znalezienie pracy dla męża:
- No wie pani, on jest bez wykształcenia.
- No to może murarz za 4 tys. na miesiąc?
- Za dużo... za bardzo
  • Odpowiedz
@joyko: Nie jestem programistą.
@noekid: Ale ja nigdzie nie powiedziałem że to jest mało, jedynie zapytałem czy to dużo według autora. Bo to nie jest dużo. Owszem, to dobra stawka, ale moim skromnym zdaniem uznawanie tego za stawkę która jest w stanie odmienić życie i jest czymś czym warto się chwalić(a trochę w takim tonie jest ten obrazek) jest po prostu przesadą.
  • Odpowiedz
@joyko: No i właśnie o to mi chodzi. Dla mnie pensja zapewniająca stabilne i dobre życie nie oznacza od razu że pensja jest dobra. Dla mnie pensja którą można nazwać dobrą jest pensja ponadprzeciętna, a 3,5 tysiąc pomimo tego że nie jest pensją złą, to jednak jest blisko średniej. To naprawdę nie są nadzwyczajne pieniądze.
  • Odpowiedz
@noekid: Ja to rozumiem, tylko dla mnie trochę ten obrazek brzmi jak zachęta i pochwała o----------a się, a nie oszukujmy się, większość osób do których w szkołach mówi się "Jeśli nie będziesz się uczył..." operatorami koparek nie zostanie. Nie podoba mi się wrzucanie takich obrazków, bo potem znajdą się ludzie którzy zmarnują swój potencjał myśląc że praca jako operator koparki to szczyt możliwości i że taka praca czeka właśnie na
  • Odpowiedz
@uzytkownik_portalu_wykop: @legion2012: Tak sie skada, ze wiem bo drugie auto to toyota auris 2015 wlasnie z salonu rozowego. Na prawde nie kreca mnie te wszystkie bajery, czujniki / kamery parkowania i fakt, ze z kazda rysa trzeba z---------c do salonu bo AC. Poza tym moja hanka sie lepiej zbiera( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@legion2012: poza ruda szmata na nadkolach nie ma wiekszych problemow ( ͡° ͜ʖ ͡°) A i zapomnialem. Zarowke sobie dzis sam wymienie. U rozowego, zeby wymienic trzeba pol przodu rozebrac (,)
  • Odpowiedz
@Lysy_i_slepy: ze srednia to wiesz co mozesz sobie zrobic :) mam duza rodzine i nikt poza tymi za granica nie zarabia sredniej. A to tez nieglupi ludzie - zwykli, niebiedni, niebogaci.

Poza tym wydaje mi sie ze kazdemu co nie mial szeregu piatek tak mowili. Mi rowniez, nawet gorsze rzeczy. Nie pomoglo mi to w niczym, w niczym tez nie przeszkodzilo. Poszedlem na slynnego programiste (a marudzili bo zamiast ogarniac
  • Odpowiedz