Aktywne Wpisy
LittleOpa +41
Daję 100 zł i pytam państwa: czy picie piwa 0,0% przez opiekuna zamiast wody w trakcie spaceru z wózkiem jest ok czy nie ok?
#piwo #dzieci #wychowanie #pytanie #tatacontent
#piwo #dzieci #wychowanie #pytanie #tatacontent

raul7788 +476

Hm... raz, albo dwa razy w życiu brałem środek przeciwbólowy. Ilość różowych pasków biorących przeciwbólowe z bylepowodu "bo głowa", "bo zatoki", "bo mnie oko, nos, serce, usta, wątroba, śledziona, noga" jest przerażająca. a potem okres i po 4 tabletki, żołądek zjechany, rzygają gdzie popadnie.
@zolwixx: oj zdzwiłbys się.
Ja np staram się leków przeciwbólowych nie brac wcale, nie chcę truc organizmu. Gdy boli mnie głowa biorę tylko w ostatecznosci i gdy już naprawdę nie jestem w stanie wytrzymac, ale przy okresie biorę od razu.
Gdy sie ból "rozbuja" to naprawdę jest niewesoło, bo towarzyszyc moga temu nudnosci,
natomiast o bólach nie musisz mi mówić, bo mój pasek nie raz wymiotował z bólu brzucha, po prostu. z pracy się zwalniała i leżała cały dzień.
o dziwo wśród "cierpiących" kobiet żadna nie wymienia nudności, najwyżej stwierdzeniem "myślałam że się porzygam" co akurat powtarzają w
Zazdroszczę Twojej dziewczynie, że może brac sobie wtedy wolne, ale raczej mało który pracodawca pozwoli miesiąc w miesiąc brać wolne. Więc reszta musi się ratować tabletkami, niestety :(
Choć podejrzewam, że sporo z nas chętnie by sobie poleżało...
Choc w sumie ostatnio słyszałam, że funkcjonuje juz w niektorych krajach tak zwany "urlop menstruacyjny".
@agaja: parę razy jej się udało, nie było to regułą. teraz (już jako żona) po ciąży bóle ustąpiły, jest znośnie, tylko krwawienia nadal 5-7 dni. grunt że normalnie może chodzić i myśleć, nie jest wyłączona z życia w społeczeństwie (✌ ゚ ∀ ゚)☞
i oczywiście calkowicie zgadzam się z opinią odnosnie zachowania kobiet wzgkedem mężczyzn podczas okresu.
Również pozdrawiam:)
czo ta miłość (✌ ゚ ∀ ゚)☞