Wpis z mikrobloga

#telefony #xiaomi #miui #android #androiddev
Czy telefony xiaomi nadają się też do zabawy w deva apek? Dokładnie ten model: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-note-3-pro-qualcomm-snapdragon-650-hexa-core-18ghz-3gb-ram-32gb-rom-7298.html
Czy ich customowe miui nie będzie sprawiało żadnych problemów? Niezgodności między innymi telefonami? I jak z aktualizacjami andka? I czy w razie czego da radę wgrać zwykłego andka bez ryzyka popsucia wszystkiego?

Ogólnie nie wiem czy na pewno się chce tym zajmować, ale jak już coś sobie kupuje to fajnie by było jak by potem nie stworzyło mi "bariery" możliwości.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fervi: Praca na emulatorze nie jest zbyt wygodna, chodzi mi tylko o to czy pracując na miui+xiaomi nie będzie potem lipy że na jakimś szajsungu że apka wygląda inaczej, nie skaluje się w żaden sensowy sposób itd, podczas gdy u mnie jest ok.
  • Odpowiedz
@GotoFinal: odpowiem, bo sam mam Mi4 i czasami korzystam do dev. Jeśli robisz aplikacje natywne, to nie ma żadnego problemu. Jeśli robisz aplikacje hybrydowe, np. w Ionic, to wtedy na Xiaomi z jakiegoś powodu niektóre elementy wyglądają inaczej niż na innych urządzeniach. Zwykłego androida nie ma - masz chyba co najwyżej CM.
  • Odpowiedz