Aktywne Wpisy
Kami123x +30

ZenujacaDoomerka +196
Jakie to jest niesamowite, że zanim rozpoczął się rok szkolny normalnie mogłam wszędzie dojechać
A teraz korki na kilka kilometrów bo tatuś i mamusia muszą zawiezc gowniaka do szkoły bo korona z głowy spadnie jak Juleczka i Oskarek będą musieli jechać autobusem xd
#gownowpis
A teraz korki na kilka kilometrów bo tatuś i mamusia muszą zawiezc gowniaka do szkoły bo korona z głowy spadnie jak Juleczka i Oskarek będą musieli jechać autobusem xd
#gownowpis

Co sądzicie o pisaniu gry w AngularJS? Jest sens?
Czy lepiej pisać w LibGDX i wyeksportować sobie do HTML5 (wtedy mógłbym też na Androida)? Albo może coś innego polecacie?
"(więc np. Unity odpada)" W Unity można pisać w JavaScripcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"W C czy C# pisac nie chcę" Dlaczego? o.0
@skew: Java vs. C# za 3... 2... 1... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Arveit: jak zwykle... specjalnie dałem tę informację w spoilerze, żeby było widać, że jest mniej istotna, ale nic nie dało ;/
@Vall: Nie chcę Game Makera, tylko pisać jakiś kod. Chcę zrobić projekt, żeby poćwiczyć umiejętności programistyczne (np. Javę albo Angulara), ale gorzej z dobrym pomysłem i dlatego wpadłem na jakąś grę. Nie chcę iść w gamedev -
Umiesz C#? Czyli do tego ASP.NET, Razor, ADO.NET, nugety, masz jakieś własne biblioteki, LINQ, zewnętrzne biblioteki, IDE (Visual Studio/ReSharper), serwer aplikacyjny itd. itd.
To teraz przejdź na Javę. Nauczysz się w 2-3h: Springa, JSF, Mavena/Gradle, Hibernate, zewnętrznych bibliotek, napiszesz własne, zaczniesz używać Eclipse/IDEA, poznasz Tomcata/JBossa, żeby go skonfigurować, lambdy z Java 8 itd. itd?
To nie jest 2-3h!
No właśnie nie oczywiste. Dopiero potem napisałeś że chcesz robić gry by poćwiczyć dany język. To ja ci powiem że to słaby pomysł. Bo robiąc grę, będziesz się uczył biblioteki którą wybrałeś i używania składni. Więc jak potem będziesz chciał użyć
Do gier lepsza jest dedykowana biblioteka np. LibGDX, ale tu właśnie bym uczył się danej biblioteki.
Dlatego nie mogę się zdecydować i napisałem z prośbą o opinie. To jak zwykle nie na temat :(
Tak?