Aktywne Wpisy
tesknilam_ +91
Nie umiem pogodzić się z faktem, że nie jestem nikomu potrzebna. Mówiłam znajomym, że mogą do mnie dzwonić, radzić się, że jak coś to jestem.
Tylko co z tego, że to mówiłam, jak nikt nie korzystał. Mówiłam nie raz, że niektórzy ludzie są dla mnie ważni, mi bliscy, a oni tego nie odwzajemniali.
Życie aby umrzeć to nie jest życie. To wegetacja i nic więcej. Jak nie ma dla kogo istnieć, to
Tylko co z tego, że to mówiłam, jak nikt nie korzystał. Mówiłam nie raz, że niektórzy ludzie są dla mnie ważni, mi bliscy, a oni tego nie odwzajemniali.
Życie aby umrzeć to nie jest życie. To wegetacja i nic więcej. Jak nie ma dla kogo istnieć, to
CandyToy +635
Auto jest więcej warte w całości, czy w częściach?
Pozwolę sobie rozwiązać ten problem. Obydwa z silnikami V6. Te z lewej zostanie sprzedane, a te z prawej całe zostanie rozebrane na części.
Dam znać na którym więcej zarobiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie eksperyment będzie trwał rok czasu…
#motoryzacja #samochody
Pozwolę sobie rozwiązać ten problem. Obydwa z silnikami V6. Te z lewej zostanie sprzedane, a te z prawej całe zostanie rozebrane na części.
Dam znać na którym więcej zarobiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie eksperyment będzie trwał rok czasu…
#motoryzacja #samochody
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#bekazlewactwa #razem #polityka #neuropa
@McDzejer: Niby akurat w naszej mniejszości te proporcje są najmniejsze. Inna sprawa jak ktoś pracuje i płaci na te "ubezpieczenie" to jak zachoruje albo coś to powinien mieć do nich dostęp, bo płacił na ten system.
@McDzejer: Co w tym dziwnego bo nie rozumiem. Sporo socjalu jest przeznaczone również na pracujących
@Kaczypawlak: W potocznym wykopczanowym zrozumieniu Korwin jest tytanem polityki. Tylko co z tego?
Interesuje nas rzeczywistość, a nie "potoczne rozumienie".
@terion: xD
@terion: To jaki socjal ma przeciętny pracujący Polak w kraju?( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora
@Kaczypawlak: Zależy od definicji. Opcje są rożne, nie każda dostępna dla wszystkich:
- chorobowe
- renta
- fundusz alimentacyjny
- dodatki socjalne w przypadku bardzo niskich dochodów
- stypendia socjalne
- różne tam becikowe i dodatki na dzieci, a za chwilę 500+
- mieszkania socjalne
itp. itd.
Tyle, że sytuacja nie dotyczy pracujących (i płacących podatki) w PL, tylko pracujących (i płacących
@Kaczypawlak: W UK są świadczenia składkowe i bezskładkowe. Ograniczenia głównie dotkną tych drugich. Z tych pierwszych nikt Ci nie zabroni korzystać jeżeli spełnisz wymagane warunki.
@terion: I u nas jak nie pracujesz to nie masz opieki NFZ (przynajmniej w teorii). Nie masz umowy o pracę, staż się nie liczy dla ZUS.
@Kaczypawlak: Nieprawda. Zarejestrowani bezrobotni mają opiekę zdrowotną.
@Kaczypawlak: A jak to się ma do tematu? Jak nie pracujesz w UK to też staż ci się nie liczy.
@norbw74: O, ciekawy temat. Mógłbyś
@Hamouma: W UK socjal dostają również pracujący. Są różne rodzaje socjalu,
@Hamouma: W większości krajów Europy, a także w USA są różne rodzaje dopłat na dzieci, mieszkaniowych, różnych rodzajów zasiłków socjalnych. Nie wiem skąd zaskoczenie.