Wpis z mikrobloga

#programowanie #freelance #gamedev
Jaki system pracy sprawdza się u was najlepiej? Żeby nie psuć wydajności?
Myślałem nad: 3 tygodnie z--------u, 1 tydzień urlopu
Może to zły pomysł i zrobić np. w kratkę? Jestem w stanie się poświęcić i kodzić np. 12h/dziennie i później czas na reload ;)
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AntiPlay: ja korzystam z czasu kiedy "mam wenę" i siedzę 10+ godzin dziennie ale jak widzę, że to nic nie daje i się tylko męczę to redukuję do kilku godzin dziennie lub robię przerwę. Stałe godziny przez dłuższy czas u mnie się nie sprawdzają.
  • Odpowiedz
@AntiPlay: @AntiPlay: myślę że to bardzo osobista sprawa - jedni uwielbiają pracować 8 godzin dziennie regularnie, niektórzy lubią maratony do rana. Ważne jest tu pytanie - jak odpowiada Twój organizm na różne typy obciążenia? Bo jak odpowiem Ci tak: mogę przez 2 tygodnie pracować od 7-22 i jeden wolny dzień w tygodniu z ogólnym bilansem 4,5 godziny snu dziennie i potem dwa dni z solidnym snem i znowu
  • Odpowiedz
@Wiktor426: @AntiPlay: Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś programował 8h dziennie w stałym czasie i był to efektywnie wykorzystany czas.
Sam jako że jestem indie to pracuje cały dzień ale robie to na co mam ochote przez większość czasu (nowinki, marketing, zagrać w coś) efektywnie to pewnie z 4h dziennie kodzenia wychodzi
  • Odpowiedz
@AntiPlay: po 4-6 godzinach kodowania wydajnosc drastycznie spada, maratony są dobre tylko w krytycznych sytuacjach, inaczej można sie bardzo szybko wypalić.
  • Odpowiedz