Aktywne Wpisy
legion_9000 +2
#boks moim zdaniem nie ustawka Paul cały czas uciekał a kogoś takiego zawsze ciężko trafić, przy ciosach na górę uciekał tułowiem na dół potem albo klincz albo się kładł więc właściwie dlatego tylko przetrwał, jakby stał jak słup soli jak Nagano to by było KO 1 runda

dobra, będę oglądać. za kim mam być?
#boks
#boks
ankieta
- joshua 77.3% (17)
- jake 22.7% (5)

Nie mam pojęcia czy na etapie początkującego jest sens starać się zrozumieć OOP czy poczekać z tym aż się trochę otrzaskam z prostszymi rzeczami?
A wy jak programujecie?
#programowanie #js
Rozwiniesz?
@IrvinTalvanen:
Czyli chodzi o to że mogę nabrać złych nawyków ucząc się OOP w JS?
Czyli? OOP czy nie OOP? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak programujemy? OOP to podstawa. Jednak nie zagłębiaj się zbytnio. Wszystko powinno przyjść naturalnie. Ważne byś poznał jak JS traktuje wywołanie funkcji zapisanej w obiekcie. No i chyba ważniejsze jest programowanie funkcyjne oraz domknięcia(clousures).
@lionbest: a jak traktuje? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Cały JS jest oparty na obiektach.
Dzięki za radę i linka
@dendrofag: Zależy co chcesz robić. Do bycia frontendowcem Angulara nie trzeba znajomości OOP. Jak operujesz na czymś co jest bardziej skomplikowane i uniwersalne (backend, poważne aplikacje, a nie milionowy panel admina), to już się przydaje.
A co na przykład z pisaniem pluginów do WP?
Chodzi mi też o to czy jeśli zacznę pisać funkcyjnie to czy za rok nie będzie mi ciężko zmienić nawyków i przejść na OOP jeśli będzie taka potrzeba?