Aktywne Wpisy

Mdx91 +3
Mam dla was rozkmine z #prawojazdy
Czy tylko dla mnie te rozwiazanie nie ma sensu? I czy w ogole takie skrzyzowanie istnieje?
No i vo z tym zawracanoem?
#polskiedrogi
Czy tylko dla mnie te rozwiazanie nie ma sensu? I czy w ogole takie skrzyzowanie istnieje?
No i vo z tym zawracanoem?
#polskiedrogi
źródło: temp_file505567301474578176
Pobierz
Tec1976 +129
Dajcie parę plusów statecznemu mirkowi ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file3406544112337243619
Pobierz

https://gfycat.com/ScornfulSinfulCock
Program napisany w C++ odczytuje wartość prędkości z gry i wysyła portem szeregowym do Arduino. Arduino odczytuje dane z portu szeregowego i wysyła do wyświetlacza oled.
Nie mogę odczytać adresu bazowego need for speeda, coś się pozmieniało w Windows 8? GetModuleBase z psapi.h zwraca zawsze 0 :<
#arduino #elektronika #programowanie #windows
źródło: comment_xfQAYxewR45piyE41rpCWyUGe9d2rHV4.jpg
PobierzDruga metoda mniej optymalna, to tworzenie zrzutu ekranowego z tylnego bufora(tam trzymane są prawidłowe dane graficzne), ale tylko dla fragmentu ekranu, dokładnie miejsca w którym jest wypisywana prędkość. Dalej tylko parsowanie obrazu za pomocą OpenCV na int i wrzut do arduino.
@JoeBlade: No skąd miałbym kod aplikacji, musiałbym wszystko w jakimś disasemblerze patrzeć który fragment kodu co zmienia
@JoeBlade: masz może jakiś przykładowy kod? Ewentualnie co googlować
tutaj masz fragment odpowiedzialny za tworzenie zrzutu w direct3d, bo chyba w tym API działa NFS.
Parsowanie znaków-cyfr masz w samplach OpenCV.
źródło: comment_MRZgAoEnFz4SsyTS3okW2pNHFpzSrJNr.jpg
Pobierz@QBA__: Chyba że są zrobione na silniczkach krokowych jak miały niektóre vagi od 1995 roku (VW Passat B5/Audi A4 B5). Chyba, że wtedy łatwiej wykorzystać elektronikę licznika i podawać sygnał o zmiennej częstotliwości (w zależności od obrotów/prędkości) do normalne wejścia licznika wtedy przebieg też będzie naliczać.