Wpis z mikrobloga

@Srala-Bartek: @QBA__: No dobra zrobilem jak napisaliscie (czyli tak jak bylo na filmiku) i wszystko dziala jak nalezy. Dzieki miroslawy ( ͡° ͜ʖ ͡°) (oo jakos inaczej wyglada ta buzka na linuxie xD) Szybkosc instalacji to masakra, gdyby nie aktualizacje pobierane z internetu to trwaloby to z 5 min (wiadomo ssd, ale instalacja win10 trwala kilka razy dluzej).

Nie podoba mi sie to, ze
1.....7 - @Srala-Bartek: @QBA__: No dobra zrobilem jak napisaliscie (czyli tak jak by...

źródło: comment_XO2m7RmnP3Qqf0qGh0bnCMbWuJJNkxSS.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@151617: Nie trzeba drugiego konta, twoje domyślne konto nie jest root'em(musisz tak jak piszesz podawać hasło w przypadku modyfikacji elementów systemowych)
  • Odpowiedz
@151617: Mam Ubuntu Gnome, nie mam Minta, zapytaj w nowym wpisie. Prawdopodobnie w opcjach systemu Screenlets i "Dodaj nowy widżet" czy jakaś taka opcja i zaznacz mu wtedy tę paczkę z linku, ale piszę na czuja.

Do takich bajerów polecę Ci lekki, ale bardzo konfigurowalny programik conky (minusem jest że nie ma on gui do konfiguracji, tylko robi się to plikiem, ale za to potrafi cuda, miałem kiedyś podział godzin
QBA__ - @151617: Mam Ubuntu Gnome, nie mam Minta, zapytaj w nowym wpisie. Prawdopodob...

źródło: comment_kMKP7BMHaK3MR4PDUQpKOXVUT5HhjXvI.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@151617: Ten aplet jest w repozytorium.
Kliknij prawym przyciskiem na panelu, potem "+ Dodaj aplety do panelu", potem "Dostępne aplety (w sieci), wpisz w wyszukiwarkę "multi", szukany aplet będzie na górze listy, potem go zainstaluj za pomocą przycisku na dole, potem znajdź go w zainstalowanych apletach, a następnie dodaj do panelu.
  • Odpowiedz