Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1632
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +291
źródło: 1000005415
Pobierz

Jestem zszokowany, że nie ma tego na głównej. Wszystkie składniki wymagana do wykopania przez wykopkowych lemingów przecież są:
- oskarżenia o bycie resortowym dzieckiem
- oskarżenia o nepotyzm
- oskarżenia o działanie na szkodę narodu
- brak jakichkolwiek dowodów na poparcie swoich tez
najzabawniejsze jest to, że pan Musiał wszystko to prezentuje jako "sugestie" ponieważ najwyraźniej zdaje sobie sprawę, że nie ma żadnego dowodu.
Artykuł ten wywołał oburzenie w środowisku historyków - wystosowali oni list otwarty podpisany przez około 200 naukowców
list z listą sygnatariuszy
artykuł, który przedstawia także wcześniejszy konflikt pana Musiała z prof. Borodziejem
Oczywiście ten list nie mógł przejść przez echa. Pan Sławomir Sieradzki napisał artykuł dla wpolityce (co ciekawe, można ten artykuł znaleźć na stronie krakowska.biz), w którym można przeczytać:
Pan Musiał przestawił tylko domysły ale nie ma powodu żeby mu nie wierzyć. Dowód? Lewacki wymysł. Zresztą pan redaktor nie słyszał żeby prof. Ruchniewicz czy prof. Borodziej protestowali przeciwko określeniu "polskie obozy" więc to jest dowód, że są celowo działają na korzyść Niemiec zakłamując historię.
Argumentacja godna strony, na której artykuł się ukazał.
Co ciekawe, prof. Ruchniewicz przeczytał ten artykuł i postanowił napisać do niego polemikę, w której m.in. przedstawił listę swoich artykułów, w których mówił o błędnym użyciu określenia "polskie obozy koncentracyjne".
#neuropa #polityka #historia