Wpis z mikrobloga

• 345
Takich imigrantów to ja sobie cenię:

Na targowisku chciałem kupić bluzę. Szukam po targu taniej bluzy. Patrzę - jest. Sprzedawca z Armenii sprzedał dobrą bluzę i dorzucił na zadmo pasek do spodni. Mówił, że zawsze coś sprzedając daje mały upominek, bo jest chrześcijaninem (z dumą mówił, że Armenia jako jeden z pierwszych państw przyjęła chrześcijaństwo) i dzieli się drobnymi rzeczami, bo tak go rodzina i religia wychowała.

I takich imigrantów lubię: pracują, są mili i uczciwi.

#armenia #truestory #imigranci #torun
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CP_1919: No i tacy mogą przyjeżdżać do Europy. Poza tym byłbym jeszcze za przyjęciem ludzi z zawodami cenionymi (lekarze, architekci, informatycy, inżynierowie), matki z dziećmi - te ostatnie łatwiej będzie nauczyć europejskiego stylu życia.
  • Odpowiedz
@slavexx: Żarty żartami, ale możesz osobiście jechać do Torunia na rynek przy Szosie Chełmińskiej – jeżeli zobaczysz stoisko z bluzami, gdzie pośrodku jest 1001 drobiazgów od pasków do spodni po używanego Pegasusa wraz z dwudziestoma grami dla niego, to możesz już zagadać po armeńsku
  • Odpowiedz
@CP_1919: też mam znajomą ormianke. Jej rodzice są spoko, ale ona i jej rodzenstwo nie bardzo.

Jak wynajmowalem jej mieszkanie, to jak ona czy jej brat doadostali kasę od rodziców żeby mi dać, to zazwyczaj wydali na przyjemności, ale jak pojechałem do rodziców to od razu oddawali...

Swoją drogą jej rodzice też handlują na bazarze ciuchami, ale inny rejon Polski
  • Odpowiedz
@CP_1919: A ja ostatnio często kupuję kebab u imigranta muzułmanina:pracowity, miły, ostatnio przepraszał, że nie ma frytek. I takich imigrantów lubię: pracują, są mili i uczciwi.
  • Odpowiedz
@CP_1919: Grałem ostatnio na otsie, ktoś mi po polsku napisał z tak rażącym błędem ortograficznym, że go wyśmiałem. Na gildyjnym czacie dowiedziałem się, że to był koleś z Armenii. Zrobiło mi się głupio. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie powielaj bredni. Każdy jest przeciwko tej dziczy która najeżdża Europę, a nie zwykłym ludziom, którzy chcą po prostu żyć i nikogo nie krzywdzą.

@MrocznyBrokul: Jasne. I dlatego są tacy troglodyci jak Miriam Shaded, która chciałaby zakazać Islamu.
  • Odpowiedz