Wpis z mikrobloga

@rezoner: no rejestracja swojej wersji żeby można było prace zapisać i wyexportować
http://www.crocotile3d.com/#register
Registration code costs $10 per person.
A registration code is necessary to activate saving and exporting in the Crocotile 3D program. You are free to download and use the program without registering to evaluate the product and ensure it works on your system, however, you will not be able to save or export your work until you
  • Odpowiedz
@rezoner: Program oferuje też kodowanie właściwości poszczególnych elementów, taki rpg maker 3d, czy jest tylko graficzny? Mógłbyś(może kiedyś) wytłumaczyć jak potem użyć takiej mapki .obj(kompletnemu laikowi w #gamedev, costam w życiu liznęłam programowania na poziomie napisania węża, ale to co przedstawia wiki o tych obiektach to jest jakaś abstrakcja), albo podpowiedzieć kolegom, że gdyby zrobili taki tutorial chociaż wskazujący jak z tego zrobić działającą gierkę, to
  • Odpowiedz
@Networks_PowerCat: Ojej, ale to trochę pytanie w stylu, że tak to metaforycznie ujmę - "przepraszam, proszę mi powiedzieć w jednym zdaniu jak zbudować samochód" :)

Myślę, że najłatwiej poprostu władować cały model do Unity. Tam jest też generowanie siatki kolizji z modelu.
Można też wrzucić do blendera i wypluć przyjaźniejszy dla siebie format. Niemniej wiedza o tym jak stworzyć grę - jest tak jakby obok tego wszystkiego - to jest
  • Odpowiedz