Wszystkie produkty które kupiłem na Aliexpress nie mają odpowiedników produkowanych w Polsce więc nie bardzo. No chyba, że państwo jest niezadowolone bo nie zapłaciłem VATu i cła.
@kravjec: zgadzam się. A w kontekście całej wypowiedzi o butelce coli zgadzam się jeszcze bardziej. Elita wykopu jedzie na #januszabiznesu a sami są #januszamizakupow. W tym kraju nigdy nie będzie normalnie. Podział zawsze musi być.
@kravjec: @ropppson: naprawdę uważacie że kupienie takiego samego produktu za 40zł zamiast za 10zł to wspieranie polskiej gospodarki? G---o prawda to wspieranie #januszebiznesu. 10zł i tak jedzie do chin (bo ktoś musi na to zarobić), a pozostałe 30zł mogę dać januszowi, albo kupić coś w polskim sklepie.
Niestety wspierając takich januszy którzy kupują za granicą (tam gdzie i ja mogę) jestem frajerem a nie osobą
@ahaw: w naturze masz takie wyolbrzymianie czy nauczyłeś się od kobiet? 40 zł a 10 zł to różnica pomiędzy 3,60 a 2,90 za cole 0,5L. Walisz jakimś populizmem i chinami a nie widzisz lokalnych zależności. Jak dasz takiemu januszowi zarobić, to on Twoich "piniendzy" nie zje ani d--y nie wytrze nimi. Za zarobione pieniądze pójdzie do Twoich rodziców i coś od nich kupi, lub kupi coś zrobione przez nich.( no
@ropppson: Daruj sobie przytyki do mnie. Jestem pewien że stać cie na rzeczową dyskuję
Nie wiem o jakiej butelce coli p--------z bo nie było o tym mowy. Proponuje doczytać do czego odnosił się post w zdjęciu. Porównanie allegro i aliexpress i do tego się odnosiłem
Nie śledzę rynku chińskiego na allegro. Jednak jak kiedyś, chciałem kupić mikrokontroler (i pochodne) to cena na allegro wynosiła 2x tyle co aliexpress, oczywiście przesyłka
40 zł a 10 zł to różnica pomiędzy 3,60 a 2,90 za cole 0,5L.
@ropppson: Nie kupujesz jednej butelki Coli miesięcznie. Jeśli przebitkę 70 groszy ma na każdym produkcie, a kupujesz 10 takich produktów dziennie, co drugi dzień, to w skali miesiąca masz 105 złotych "w plecy". Dla wielu osób to są duże pieniądze, które pozwolą opłacić rachunki albo wykupić dziecku obiady w szkole.
I dlatego między innymi warto inwestować w krajowe firmy, a nie gigantów zza granicy. Nie dość, że płacą dużo wyższe podatki, to jeszcze angażują się w sprawy kraju. Szacunek panie Brzozka #inpost #powodz
źródło: comment_BRveN7GhkpEtNl6cURZY7a0jobxLZTqK.jpg
Pobierzwspieranie wolnego rynku > wspieranie polskiej gospodarki xD
naprawdę uważacie że kupienie takiego samego produktu za 40zł zamiast za 10zł to wspieranie polskiej gospodarki? G---o prawda to wspieranie #januszebiznesu.
10zł i tak jedzie do chin (bo ktoś musi na to zarobić),
a pozostałe 30zł mogę dać januszowi, albo kupić coś w polskim sklepie.
Niestety wspierając takich januszy którzy kupują za granicą (tam gdzie i ja mogę) jestem frajerem a nie osobą
Nie wiem o jakiej butelce coli p--------z bo nie było o tym mowy. Proponuje doczytać do czego odnosił się post w zdjęciu. Porównanie allegro i aliexpress i do tego się odnosiłem
Nie śledzę rynku chińskiego na allegro. Jednak jak kiedyś, chciałem kupić mikrokontroler (i pochodne) to cena na allegro wynosiła 2x tyle co aliexpress, oczywiście przesyłka
@ropppson: Nie kupujesz jednej butelki Coli miesięcznie. Jeśli przebitkę 70 groszy ma na każdym produkcie, a kupujesz 10 takich produktów dziennie, co drugi dzień, to w skali miesiąca masz 105 złotych "w plecy". Dla wielu osób to są duże pieniądze, które pozwolą opłacić rachunki albo wykupić dziecku obiady w szkole.