Wpis z mikrobloga

@maVka: Te zimowe wymagają więcej pracy i kasy. Pasza, bieganie z wodą na mrozie, odkrywanie/zakrywanie klatki. W lecie idziesz na łąkę (moje Bąble idą) i po sprawie z żarciem. Te zimowe je się z większym zapalem:D
  • Odpowiedz
@innigri: Jest chudy jak kurczak, ale "konsystencja" bardziej .. Zwarta i żylasta. Potrzebuje więcej czasu w w obrobce termo. Ja go wkladam do piekarnika lub na gaz- w "rondlu" na 2 h. Pychotka.
  • Odpowiedz
@monalisssa: 1 sama hodujesz króliki? ( reszta pytań jeżeli odpowiesz tak na te pierwsze)
2 czy opłaca się hodować tak ze dwa cztery dla siebie na mięsko?
3 czy hoduje się to przez jeden sezon wiosną jesień czy trzeba je jakoś przezimowac?
4 czy jak by w---------y samą trawę z pola to by urosły normalnie czy muszą jeść jakąś pasze?
5 czy jak by były na działce i by się
  • Odpowiedz
@dawid121213: opijam właśnie te 6... W zimie nie opłaca się chować. Mam siano i owies za pół darmo - ale jednak płacą za granulat - ok 7 zł/tydz przez ostanie mieiące - zwarzywszy na to, że królików było 7 - nie kalkuluje się na zimę. Nikomu. Nawet chodowcom. Pierwszy i ostatni raz. W lecie mam trawę z łąki, siiano plus troszeczkę granulatu. Zostawiłam sobie teraz samicę żeby ją zapłodnić za
  • Odpowiedz
@monalisssa: no tak myślę nad tym tak od dłuższego czasu, tylko właśnie zastanawiałem się czy da się to zrobić bez zbyt dużego wkładu pieniężnego, właśnie typu jakieś pasze itp, bo kupić małego,i codziennie iść na łąkę i potem zjeść to fajna sprawa ale gorzej jak by trzeba było inwestować. a czy ten królik zdąży urosnąć przez te kilka ciepłych miesięcy?
  • Odpowiedz