Wpis z mikrobloga

Mirki, wymieniał ktoś z Was kiedyś matrycę w laptopie? Da się to bezboleśnie zrobić czy cężkie to i można coś spiepszyć i lepiej oddać do serwisu laptopa z matrycą(ile krzyczą za założenie> matrycę znalazłem w necie)? @naprawalaptopow za wysoko wyceniło usługę ( ͜͡ʖ ͡€)
#asus 551ln
#komputery #hardware #laptopy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mishix93: jak jestes ogarniety to dasz rade. Asus f5sl rozbierany nie raz. Jak jestes slaby w te klocki to daj komus kto sie zna. Rozkrecic nie problem, problem skrecic :) poza tym pooszukaj ma yt tutoriala, moze ktos juz rozkrecal
  • Odpowiedz
@pmez: z komputerami obyty jestem, nie raz coś już składałem. Niestety mało miałem wspólnego z laptopami. A wiecie może ile taka sama usługa będzie kosztowała u szpeca( ͡° ͜ʖ ͡°)?
@Solitary_Man:
  • Odpowiedz
@Seamaster: dziękuję za dobre słowa! :)
swoją drogą albo miałem suuuper pecha albo te laptopy mają tak gówniane wyświetlacze, że wystarczy je tyknąć i już jakieś piksele martwe wyskakują. Najpierw spadający długopis otarł się o ekran pionowo ustawiony i mam wielką blope na środku, z czasem sie zrobila, a pozniej koncówka z ładowarki uderzyła dosyć lekko w matryce i z jednego martwego pixela zrobiła się pionowa linia łącząca skrajne punkty
  • Odpowiedz