Aktywne Wpisy
Arekt +7
Pytanie do osób mieszkających w dużych miastach jak #poznan #warszawa #wroclaw #krakow #gdansk
Czy chcielibyście ograniczenia samochodów osobowych do minimum w centrum, jeśli miasto zrobiłoby zajebista infrastrukturę do podróżowania komunikacją miejską, zredukowanie zapchanych autobusów/tramwajow do minimum, częstsze kursy, więcej tras, dodanie pociągów itd i wszystko przy obniżonej cenie biletów.
Czy chcielibyście ograniczenia samochodów osobowych do minimum w centrum, jeśli miasto zrobiłoby zajebista infrastrukturę do podróżowania komunikacją miejską, zredukowanie zapchanych autobusów/tramwajow do minimum, częstsze kursy, więcej tras, dodanie pociągów itd i wszystko przy obniżonej cenie biletów.
Zgodzilibyście
- Tak 57.7% (1541)
- Nie 42.3% (1129)
Therionn +17
Mirasy, czy ja jestem jakiś nienormalny czy dla mnie takie coś to ostra przesada? Psa nie można zostawić na 8h w domu? Już słyszałem o cateringu dla psa, ale tutaj to już ostra jazda moim zdaniem. Po co mi facet i dzieci skoro mam psa. NIE MOGĘ DZISIAJ Z WAMI WYJŚĆ NA MIASTO, BO MUSZĘ ODEBRAĆ PSA Z PRZEDSZKOLA.
#p0lki #pies #zwierzeta #logikarozowychpaskow
#p0lki #pies #zwierzeta #logikarozowychpaskow
Przed udzieleniem sobie ślubu trzeba iść do spowiedzi, wiadomo.
Seks przedmałżeński jest grzechem, wiadomo.
Jeżeli świadomie zatai się grzech lub się go nie żałuje, spowiedź jest nieważna, to też wiadomo.
Stąd pytanie, jak to było Was? Nie rozumiem, jak można tego żałować. Rozumiem, jeżeli któraś ze stron przymyka na to oko, ale najciekawsza sytuacja jest wtedy, gdy przyszli małżonkowie traktują religię dość poważnie, a jednak seksy wcześniej były (że takie przypadki są, też wiadomo). Na komentarzu tych ostatnich zależy mi najbardziej, chociaż jak inni mają coś mądrego do napisania, to zapraszam.
Nie żenię się, żaden kolega też nie, po prostu mnie to ciekawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mnie to jest mega hipokryzja, nie wierzę, kościoła nie lubię, ale ślub/chrzest zrobię bo ładnie wygląda. O.o
Poza tym samo obchodzenie świąt chrześcijańskich człowieka niespecjalnie zobowiązuje, natomiast przyjmowanie sakramentów tak.
Zresztą nawet kwestia ślubu z osobą niewierzącą jest bardzo ładnie rozwiązana i można z nią wziąć ślub w kościele,
I nikogo chrzcić nie zamierzam, brać ślubu kościelnego też nie.
Rozmawiałem na ten temat ze znajomym księdzem, i powiedział, że dużo ludzi ma podobny problem - jak się spowiadać z tego, skoro się tego nie żałuje, seks nie był z przysłowiową karyną po imprezie tylko z narzeczoną z którą
Komentarz usunięty przez autora
@bazingaxl: Nie wywalono, ponieważ Biblia jako taka jeszcze nie istniała, więc nie było z czego wywalać. Proces formowania się Biblii i uznawania poszczególnych ksiąg za natchnione trwał sporo czasu i z biegiem pewnych ksiąg nie uznano za wiarygodne.
Zazwyczaj osoby nie znające apokryfów sugerują rzekomą "niewygodność" tych tekstów dla KK.