Aktywne Wpisy
wypopekX +75
Oświadczam, że poprę rezygnację z dopłat do kredytów, jeżeli jednocześnie zostanie zlikwidowany jakikolwiek ryczałt dla IT i kombinacje typu b2b, a cała branża zostanie opodatkowana progresywną skalą PIT jak każdy zwykły obywatel.
Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
viero +140
Przed udzieleniem sobie ślubu trzeba iść do spowiedzi, wiadomo.
Seks przedmałżeński jest grzechem, wiadomo.
Jeżeli świadomie zatai się grzech lub się go nie żałuje, spowiedź jest nieważna, to też wiadomo.
Stąd pytanie, jak to było Was? Nie rozumiem, jak można tego żałować. Rozumiem, jeżeli któraś ze stron przymyka na to oko, ale najciekawsza sytuacja jest wtedy, gdy przyszli małżonkowie traktują religię dość poważnie, a jednak seksy wcześniej były (że takie przypadki są, też wiadomo). Na komentarzu tych ostatnich zależy mi najbardziej, chociaż jak inni mają coś mądrego do napisania, to zapraszam.
Nie żenię się, żaden kolega też nie, po prostu mnie to ciekawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pan_sting: katoliczką
@Shen: Nie dostałem przez to rozgrzeszenia dwa razy, więc przestałem się spowiadać :)
Nigdy nie rozumiałem, jak mogę żałować seksu z własną kobietą? Przecież to by była jej obraza jakby nie patrzeć :) Zresztą sam o to pytałem kiedyś.
Spowiedź u nas działa standardowo, idziesz, klepiesz formułkę, jesteś święty. Tyle.
Ciekawi mnie jak osoby, które wzięły ślub kościelny (a więc w zgodzie z zasadami Kościoła), a które bzykały się przed ślubem, podchodzą do tego tematu. Wiadomo, że najczęściej te osoby mają na to #!$%@? i się z tego nie spowiadają. Mnie interesuje, jak to godzą osoby, które są pobożniejsze, a przytrafiły im się seksy.
@Shen bardzo dobra zarzutka podpiąłeś idealne tagi do zwołania niewierzących wykopków do wypowiedzi
Możesz mi powiedzieć w jakim więc celu idziesz do spowiedzi?
@Polonus: #!$%@?, nie zarzutka. Sam jestem wierzący, ale to nie ma nic do tematu (jak chcesz o tym pogadać, pisz pw). Jak ktoś chce wywołać gównoburzę, to niech używa argumentów i trzyma się tematu.
W tym roku przyjęliśmy księdza (a w zasadzie ojca) po kolędzie. Gdy wyprowadziliśmy go z błędu, że jeszcze nie jesteśmy młodym małżeństwem nie
@Polonus: Już nie chodzę, dorosłem i zrozumiałem że to nie dla mnie :)
@Polonus: to wypowiedz sie ty i powiedz jak ma byc. Albo zawolaj
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Jak można czegoś takiego żałować? Jeżeli wierzysz w Boga to wierzysz, że wszystko co masz w życiu, co Cię otacza, jest od Niego (jest to Jego łaska) . Wtedy dochodzisz do wniosku, że seks przedmałżeński