Wpis z mikrobloga

Kontynuacja poprzedniego wpisu z byłym różowym paskiem w roli głównej.

Wprowadzenie:

1. Była zapożycza się u mnie na 4.000 zł podczas trwania związku (m.in na jej liczne warunki na gównostudiach, które i tak rzuciła oraz zostawiam kaucję w wysokości 1.000 zł).
2. Rozstajemy się w zgodzie zgadzając się na rozłożenie kwoty w comiesięcznych ratach.
3. Mieszkaliśmy razem, ja się wyprowadziłem, ona została (chciała "odpocząć w samotności"). Po dwóch tygodniach wyprowadziła się do nowego bolca.
4. Spłaciła kaucję, więcej wpłat nie doczekałem się od pięciu miesięcy.

#zwiazki #logikarozowychpaskow #rozowepaski #rakcontent
Pobierz V.....z - Kontynuacja poprzedniego wpisu z byłym różowym paskiem w roli głównej.

W...
źródło: comment_ogMQ2D04PokrFIPdGBfr6nUomxZXkZ28.jpg
  • 151
sprawa jeszcze jest w toku, jak druga strona nie podważy takiego "dowodu", to nawet w apelacji się na to nie popatrzą (sprawa cywilna).

@janusz0: Czyli jak druga strona tego nie podważy, to będzie to traktowane jako dowód?
@KawaJimmiego: teraz kpk dopuszcza dowody prywatne ale sąd spokojnie może uznać taki dowód za mało wiarygodny albo może zechcieć go zweryfikować, tak samo prokurator może zareagować (obecnie proces karny ma odbywać się na zasadzie kontradyktoryjności ale w praktyce, prokuratorzy za słabo znają sprawy które prowadzą więc sąd i tak będzie im pomagał). Jak sędzia oleje sprawę, prokurator będzie tylko siedział i się nudził to taki dowód również może przejść.