Wpis z mikrobloga

witajcie mirki i mirabelki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

pytanie mam do was odnośnie kupna motocyklu. Niedługo idę na lekcje na kategorię A2. Wierzę, że zdam itp itd, ale nie mam pojęcia co bym mógł wybrać jako mój "pierwszy" motocykl. Uwielbiam nakedy i zastanawiałem się nad ER6N. Czy znacie jeszcze jakieś inne motocykle, które będą dobre dla kategorii A2? Ścigi odpadają :(
Liczę na waszą pomoc ! :) #edit : Kasa jaką dysponuje w tym momencie to około 8000zł :)
#motocykle #motoryzacja
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@panczowskyy: no wlasnie o nakedach pisalem :P
hornet S i FZ6 Fazer dopiero są w owiewkach :P

moim zdaniem jesli masz podejscie, ze na motocyklu bedziesz sie uczyl i chcesz go trzymac na dluzej to te 98 konne sprzety sa ok.
ew. suzuki gsr jeszcze, ale imho ma mega brzydki tyl :P a gsr 750 na a2 ciezko znalezc
  • Odpowiedz
@panczowskyy: Chyba najlepsze propozycje. Hornet, bandit, fazer, cb500(600) nie wiem czy mieści sie w a2, itp. Na pewno cos w tej cenie ogarniesz. Nie spiesz sie, dokladnie oglądaj. Przebiegi 10tys km raczej nie możliwe u 10-12 letniego sprzeta;) tak samo jak prawie na 100% mial przygodę. Oczywiście zalezy jakie. Zwykła prkingowka to nie problem.
  • Odpowiedz
@status86 dzięki za odpowiedź :) . Jeśli dojdzie do tego, że będę chciał kupić moto to pojade z osobą, która już siedzi w tym kilkanaście lat bym nie wdepnął w jakiś shit ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@bliny: kolejny znawca od siedmiu bolesci? :) a wiec odkad tylko w eu obowiązuje to prawko. Byly oferowane w 2 wersjach mocowych. Tak jak i r6, rr, 636, gix 600 i 750, z750 i wiele innych. zapraszam do salonu zanim ktos sie zacznie kłócić. Chociazby Kawasaki w OBECNEJ chwili oferuje 636 w wersji 35kW. :))
  • Odpowiedz
@panczowskyy: Jeszcze jedno: zapewne 90% motocykli spośród których będziesz wybierać to będą sprowadzone z Niemiec, Francji, Włoch, Anglii, Szwajcarii, itp. W tych krajach sprzęty są droższe niż w Polsce co oznacza, że żeby się je opłacało sprowadzać musiały mieć wypadek lub kręcony licznik. No chyba, że trafisz na perłę, którą ktoś sprowadził dla siebie chcąc mieć pewny sprzęt za cenę wyższą niż polska średnia rynkowa, ale to trzeba mieć mnóstwo
  • Odpowiedz
@przegryw69: No to mówię przecież, że to się nie odnosi do ludzi, którzy sami sobie sprowadzili motocykl. Przypuszczam, że kosztowało Cię to nieco więcej niż gdybyś sobie kupił w Polsce porównywalny sprzęt. Ale w ogólnym rozrachunku na pewno warto było.
  • Odpowiedz
Chyba najlepsze propozycje. Hornet, bandit, fazer, cb500(600) nie wiem czy mieści sie w a2,

@status86: z tych o pełnej mocy? Żadne. Ale ja mam CB500 i CBR600 - oba o tej samej mocy, niebotyczne 25kW :D

Jeszcze jedno: zapewne 90% motocykli spośród których będziesz wybierać to będą sprowadzone z Niemiec, Francji, Włoch, Anglii, Szwajcarii, itp. W tych krajach sprzęty są droższe niż w Polsce co oznacza, że żeby się je opłacało sprowadzać musiały mieć wypadek lub kręcony licznik. No chyba, że trafisz na perłę, którą ktoś sprowadził dla siebie chcąc mieć pewny sprzęt za cenę wyższą niż polska średnia rynkowa, ale to trzeba mieć
  • Odpowiedz