Wpis z mikrobloga

@Slonx: Bo jestem w grupie B.

grupa B: nieśmiały, zamknięty w sobie, z niskimi umiejętnościami nawiązywania kontaktów z ludźmi, bojący się ludzi i robienia czegoś przed innymi, lubiący być zostawiony samemu.

w połączeniu z tym

U introwertyków dominuje część przywspółczulna autonomicznego układu nerwowego, w związku z tym mogą: mieć problemy ze zmobilizowaniem się do działania pod wpływem stresu reagować powoli zachowywać się spokojnie i powściągliwie;mogą powoli chodzić, jeść, mówić muszą
  • Odpowiedz
@osaaldona: e to nie do konca tak. Uwierz mi, ze czasem nie zauwazysz, ze ktos jest introwertykiem, bo podczas imprezy potrafi sie kryc :D Wychodzi dopiero przy dluzszym obcowaniu.
  • Odpowiedz
@Kat_rzeznikow: ja sobie założyłem nawet blogaska, żeby trochę zorganizować swoje prace, i trochę też pokazać się ludziom, każdy nowy wpis publikuję na fesjbuku, i chociaż wiem że i tak prawie nikogo to nie obchodzi, nikt nie lajkuje ani nikt nie zagaduje mnie np. na uczelni na ten temat, dalej to robię, no bo w sumie robię to dla siebie, a blog jest efektem ubocznym, może kiedyś znajdzie się ktoś kogo
  • Odpowiedz
@PiewcaPozogi: To na obrazku to jest S----------E, introwertyk najnormalniej w świecie fajnie spędzi czas ze znajomymi wykorzystując go w 100%, a potem wróci do domu i odpocznie sam ze sobą.
  • Odpowiedz
@Tremade: Dokładnie. Obrazek był już nie raz. Intro nie ma problemów z dużą ilością osób, po prostu wtedy musi włożyć energię w rozmowę. Co nie znaczy że tego nie lubi, po prostu nie przychodzi mu to czysto naturalnie. Cała rzecz w "ładowaniu baterii" co najlepiej wychodzi solo. Prawdę mówiąc to jest trochę takie masturbowanie jakim to jestem wyczulonym na piękno świata wrażliwcem.
  • Odpowiedz
Zabawne jak to często introwertycy muszą podkreślać spoleczeństwu jak to dobrze bawią się sami

@typowywykopek: A wiesz co jest jeszcze zabawniejsze? Że ekstrawertycy spamują tablice tym, jak świetnie bawią sięw grupie.

Przypadek? Spisek? Nie, po prostu s----------e umysłowe dotyka introsów i ekstrosów.

Różnica jest taka, że introwertyk k---i się na wypokach i forach internetowych, natomiast ekstrowertyk na fejsbuniach.
  • Odpowiedz
@BlueGryf: Problem z imprezami to raczej obecność obcych ludzi. Introwertyk czuje się nieswojo wśród obcych i nie takie przyjemne jest dla niego poznawanie nowych ludzi.
  • Odpowiedz
@Yolanty: Nie mowie, ze nie. Sa rozne stopnie introwertyzmu, pewnie tyle ile ludzi i kazdy reaguje inaczej. Sam unikam takich imprez co nie zmienia faktu, ze jak juz na takiej sie znajduje to zachowuje sie tak jak wiekszosc ludzi.
Dodatkowo mam taka prace, ze mam kontakt non stop z obcymi ludzmi. Po prostu trzeba sie przyzwyczaic i nie robic z siebie przewrazliwionego ksiecia / ksiezniczki :)

Co nie zmienia faktu,
  • Odpowiedz