Wpis z mikrobloga

@iEarth: Też prawda ale jesli zwykle piję tylko jedna to lepiej używać małej :)
Można jeszcze wrzucić cała do zimnej wody zeby dało się ponownie nabić od razu.
  • Odpowiedz
@Kotlet_Rybny: Masz rację, natomiast jedno mycie z użyciem detergentu i temat się zagęszcza. Podobnie gdy w środku się zarysuje... na dłuższą metę amelinium wymięka. Chyba, że ktoś lubi pić z takiej ładnie otulonej kawą w środku, wtedy ma naturalną ochronę:) pozdrawiamy kawoszy:))
  • Odpowiedz
@soul_brother: no głównie aluminiowych, ale aluminiowe mają bardzo dużą zaletę, szczególnie jeśli chce się robić naprawdę dobrą kawę. Po prostu szybciej przewodzą ciepło, więc mniejsze szanse że kawa się "spali", dodatkowo jak szybko podbija się temperatura to jest także większe ciśnienie czyli więcej z kawy można wyciągnąć.

Ja wlewam prawie wrzątek już do kawiarki, szybko wsypuje zmieloną kawę i daję gaz na maxa. Wtedy imo kawa jest najbardziej aromatyczna. Ekstrakcja powinna
  • Odpowiedz