Wpis z mikrobloga

@iEarth: no i jeśli masz właśnie aluminiową to je trzeba mocno zakręcać, nawet jak uszczelka dobra. Jak z nierdzewki - to uszczelka faktycznie :P
@Glutek: A co ze stalowymi kawiarkami firmy Bialetti? Kupiłem jedną dlatego, żeby działała z kuchenką indukcyjną i zastanawiam się, czy nie dałem dupy przypadkiem, bo nie kupiłem amelimiowej.
@geuze: jasne, chodzi mi o to, że porównanie do Tchibo Family jest jednak niesprawiedliwe.
Moim osobistym zdaniem kawa przelewowa jest gównem i marnowaniem dobrych ziaren, które mogłyby być np. moką, ale to akurat kwestia gustu.

@lawaszkiri: niestety z tej firmy mam tylko aluminiowe i używam kuchenki gazowej. Pozostaje Ci wypróbować samemu, ale mam zaufanie do tej marki - możliwe, że jakoś rozwiązali problem zastosowanego materiału ;)
Moim osobistym zdaniem kawa przelewowa jest gównem i marnowaniem dobrych ziaren,


@Glutek: szkoda mi to nawet komentować ( ͡° ʖ̯ ͡°) Dobrze przygotowana kawa przelewowa generalnie objawia cały potencjał ziarna.

@lawaszkiri: Jak już masz stalową to nie warto zmieniać. Nie ma aż tak dużej różnicy.