Mirki, mam problem z Vagrantem i #symfony #symfony2 #php na nim. Uruchamiam debiana 7 na nim z PHP 5.6, apache2 normalnie działa, jak wpiszę localhost w oknie przeglądarki hosta normalnie wyświetla się strona domyślna. Jeśli jednak odpalam serwer symfony2 (php app/console server:start), to jak na hoście wpiszę localhost:8000, to się nie ładuje... Jak to naprawić? #pytanie
Nie wiem, dlaczego przez localhosta to nie działa, ale przez ten adres IP prywatnej sieci, po uruchomieniu symfony2 na IP 0.0.0.0:8000, na hoście pod IP 192.168.10.101 (adres IP który ustawiłem na vagrancie), działa.... Ale i tak mi nie da spokoju to, dlaczego na localhoście nie działa
@Spake: po prostu jak robisz vagrant up to zapyta Cię o interfejs(sieciowy).
Start serwera przy boocie(zamień ??? na resztę ścieżki do folderu z Symfony):
config.vm.provision :shell, inline: "php ???/app/console server:start &", run: "always", privileged: true (to wstaw gdzieś obok tych ustawień sieci które
Uruchamiam debiana 7 na nim z PHP 5.6, apache2 normalnie działa, jak wpiszę localhost w oknie przeglądarki hosta normalnie wyświetla się strona domyślna. Jeśli jednak odpalam serwer symfony2 (php app/console server:start), to jak na hoście wpiszę localhost:8000, to się nie ładuje... Jak to naprawić?
#pytanie
Nie wiem, dlaczego przez localhosta to nie działa, ale przez ten adres IP prywatnej sieci, po uruchomieniu symfony2 na IP 0.0.0.0:8000, na hoście pod IP 192.168.10.101 (adres IP który ustawiłem na vagrancie), działa.... Ale i tak mi nie da spokoju to, dlaczego na localhoście nie działa
config.vm.network :forwarded_port, guest: 8000, host: 8000config.vm.network "public_network", type: "dhcp"i jak będziesz odpalał to musisz wybrać interfejs
vagrant upto zapyta Cię o interfejs(sieciowy).Start serwera przy boocie(zamień
???na resztę ścieżki do folderu z Symfony):config.vm.provision :shell, inline: "php ???/app/console server:start &", run: "always", privileged: true(to wstaw gdzieś obok tych ustawień sieci które